Vakbarát változat |
Betűméret

HVG Extra Pszichológia

A HVG Kiadó gondozásában 2011 óta jelenik meg a HVG Extra Pszichológia kiadvány. Az aktuális témákat és kutatásokat olvasmányosan közlő cikkek az élet minden területét feltárva adnak képet a mai pszichológia legérdekesebb jelenségeiről. A párkapcsolati problémáktól kezdve a családi szerepek változásáig, a legújabb generációs problémákig dolgoznak fel témákat a lapszámok. Rövid hírek, programajánlók is színesítik a hosszabb cikkeket, illetve könyv- és filmajánlót is találunk az egyes számokban. Ahogy a többi HVG Extra kiadványtól megszokhattuk, itt fontosak a szép grafikai megoldások – sőt több helyen QR kódots találunk, amikkel extra tartalmakat érhetünk el egy okostelefon segítségével. 

A lapban olyan szakértők írnak, mint Almás Kitti pszichológus, Feldmár András pszichoterapeauta, illetve szakorvosok, egyetemi oktatók.
Állandó rovatok: Trend, Önismeret, Párkapcsolat, Család, Karrier, Tudomány, Szubjektív, Objektív.

A 2016/3. szám a hatásokkal foglalkozik – vagyis hogyan hatunk egymásra, hogyan lehetünk autentikusak, hogyan ismerhetjük meg saját személyiségünket. Milyen hatással vannak ránk és környezetünkre a várakozások, egyfajta önbeteljesítő jóslatként hogyan hatnak ezek. Arról is olvashatunk, hogyan működik a manipuláció – annak rejtett (passzív) formája. A tanulmányokon kívül rövid hírek és interjúk színesítik a lapot.
A legfrissebb számot az érdeklődők az első emeleti hírlapolvasóban találják.
 

Ajánlja: Waldinger Dóra