Vakbarát változat |
Betűméret

Tájékoztatás

Általános és szaktájékoztatás

A könyvtár használatának szabályairól és igénybe vehető szolgáltatásairól, valamint a nyitvatartásról, beiratkozásról a földszinti pultnál kaphatnak információt a betérők.
 
Az állományunkban való tájékozódást a terekben elhelyezett elektronikus katalógusok mellett tájékoztató könyvtárosok segítik. Az első emeleti kölcsönző tér tájékoztató pontjánál szolgálatot teljesítő kollégánk konkrét dokumentum keresésében, és adott téma irodalmának feltárásában is rendelkezésre áll.
 
Az olvasóteremben a könyvtáros kézikönyvek, helyi hozzáférésû és interneten elérhető adatbázisok használatával támogatja a kutatók munkáját. Kérésre térítés ellenében irodalomkutatást vállalunk.
 
Helyismereti gyûjteményünkben a helyi vonatkozású állományt gondozó könyvtárosok szakavatott segítséget nyújtanak számítógépes adatbázis, bibliográfiák, lapkatalógus és fénylyukkártya segítségével.
 
E-mailben és telefonon történő megkeresésre a nyilvántartott használói körön kívüli érdeklődőnek is adunk felvilágosítást, tájékoztatást.

Irodalom- és témakutatás

Olvasó vagy egyéb felhasználó /intézmény, vállalkozás, egyéb jogi személy/ kérésére a könyvtár irodalomkutatást vagy témakutatást is végez. A szolgáltatás térítésköteles, alapdíját és a szolgáltatott bibliográfiai tételek díját az évenként megállapított díjtáblázat tartalmazza.

Témafigyelés

Könyvtári tagok vagy jogi személy számára témafigyelést is végzünk meghatározott, szerződésben rögzített feltételek alapján. A szerződés egy naptári évre szól, megújításáról a könyvtár megkeresése alapján a megrendelő rendelkezik. A szerződés tartalmazza a figyelendő téma pontos megnevezését, a figyelendő sajtótermékek és dokumentumok körét, rendszerességét, a szolgáltatás idejét, valamint formáját. A szolgáltatás alapdíját az éves térítési díjtáblázat tartalmazza. A megrendelő a szerződésben meghatározott módon és időközönként kapja kézhez a találatok listáját, másolatát.

2021. január 26.