Vakbarát változat |
Betűméret

Kertbarát magazin

Üde színfolt könyvtárunk polcain az évente hat alkalommal érkező Kertbarát Magazin. Az elsősorban hobbikertészek számára íródott hasábok között az egyszerű növényszerető, természetkedvelő közönség, a kertészetek vásárlói, a virágkötészet iránt érdeklődők és a kertek ajándékát az asztalra varázsolni kívánók is megtalálják a nekik szólókat.

A kínált témák sora nem merül ki az aktuális kerti munkák sorolásában – jóllehet e téren is bizton számíthatunk a lap szerkesztőire –, minden megjelenésben találkozhatunk kertjüket örömmel szépítő híres emberekkel, kaphatunk virágkötészeti tanácsokat, hazánk és távoli országok csodálatos parkjaiba és botanikus kertjeibe látogathatunk, különleges, a mi égtájunkon ritkaságnak számító növényeket ismerhetünk meg és a kert kincseinek feldolgozásához, tartósításához is hozzájuthatunk új gasztronómiai ötletekhez.
A kiváló minőségű, gazdag képanyag mellett a lap egyik fő erénye, hogy minden sorából árad az ars poetica, miszerint nincs kert ember nélkül, s az ember a természettől elhódított, de alázattal és türelemmel művelt kisebb-nagyobb földek és a szeretettel gondozott növények hálájától gyarapszik s lélekben is feltöltődik.

A magazin nem csak a praktikus tudás átadására, de az esztétikai nevelésre is nagy hangsúlyt fektet, és soha nem feledkezik meg a jövő generációról, a kertműveléssel épp csak ismerkedő gyerekekről.
A kerek évfordulóra készülő, lassan 40 éves Kertbarát magazin a Berzsenyi Dániel Könyvtár polcain is várja olvasóit.

Ajánlja: Bozzai Judit