Vakbarát változat |
Betűméret

SzépLAK

A kéthavonta megjelenő lakberendezési folyóirat 1995-ben indult. A lap az idők folyamán számos stílusváltáson esett át, követve a mindenkori modern trendet. Elsődleges témakörei: lakberendezés, ökológia és környezetkultúra. Kezdetektől szerepelteti az ökológiával összefüggő kérdéseket, akár építkezésről, akár lakberendezésről vagy éppen gépészeti megoldásokról van szó.

Állandó rovatai a lakásbemutatók mellett például: a Mit, mivel, hogyan, ahol olvasói kérdésekre válaszolnak, egyéni tanácsot adnak, A stílus, melynek keretében újdonságokat mutatnak be a lakberendezési kiegészítők világából. A Képes bútorkrónika sorozatban a bútorok világának gazdagságát, változatosságát szeretnék szemléltetni, bemutatva az egyes bútorfajták kialakulását és történeti fejlődését, a hangsúly azonban a mai alkotásokra esik. Kirakatnéző, hírek, újdonságok események rovat a lakberendezés és a környezettudatos életmód világába kalauzol el.
A SzépLAK indulása óta lehetőséget ad fiatal vidéki és budapesti lakberendezőknek munkájuk bemutatására a nagyközönség számára, és támogatja a lakberendezőket szakmai munkájukban. A lap célja, hogy minél részletesebb tájékoztatást, minél több szép lakást és hasznos ötletet találjon az olvasó.

Könyvtárunkban az első emeleti hírlapolvasóban a SzépLAK mellett megtalálható még két nagy múltú lakberendezési folyóirat - a Lakáskultúra és az Otthon. Mindkét kiadvány rendkívül tartalmas és szép kivitelű, szintén érdekes olvasmány a téma iránt érdeklődőknek.

Ajánlja: Dancsecs Kata


 

 
 


 
 

Ajánlja: Dancsecs Kata