Vakbarát változat |
Betűméret

Amiről az orvos nem mindig beszél

A 2017 márciusában a Kossuth Kiadó gondozásában induló lap legfőbb célja a tudatos gondolkodás kialakítása az egészségünkkel kapcsolatban. Az eredetileg brit What Doctors Don’t Tell You címen több országban is megjelenő magazin a hiteles egészségügyi információk közlésére törekszik. Számos tudományos kutatás eredményeiről ad hírt olvasmányos, szórakoztató stílusban a források, hivatkozások megjelölésével. A betegségek edukációja nagyon fontos volna, ám sokan csak a tünetétől kívánnak megszabadulni, nem hajlandóak megismerni, elfogadni a betegséget, mint változó, változtatható állapotot, így sokszor nincsenek tisztában azok kimenetével, lefolyásával.

A havonta megjelenő folyóirat igyekszik olvasóit megismertetni a hagyományos és a holisztikus szemléletmódba illeszkedő gyógymódokkal, eszköztárat biztosítva ezzel a tudatos gyógyulni vágyóknak.

Szendi Gábor pszichológus állandó szerzője a lapnak, publikációiban az orvostudomány legújabb trendjeit elemzi és bírálja. A kiadó állásfoglalása tehát az, hogy az olvasók éljenek a megelőzés eszközeivel, hisz ehhez számos lehetőséget kínálnak a lapszámok, ám a megismerést a szakemberrel való konzultálás kövesse. A legfrissebb, 2018/3-as szám - mely már megtalálható az első emeleti hírlapolvasóban - olyan izgalmas témákkal jelentkezik, mint az otthonszülés kérdése, a Berberin baktériumölő hatása, küzdelem D vitaminnal az influenza ellen, az arthritis kezelése mozgással. Végezetül íme a lap legfontosabb üzenete: „Dönts helyesen – segítünk!”
 

Ajánlja: Spiegler-Kutasi Nikoletta