Vakbarát változat |
Betűméret

5 perc angol

A kezdetben hírlevélként működő, később honlappá bővült 5perc Angol 2009 óta magazin formájában is segíti az angolul tanulókat érdekes, színes cikkekkel, feladatokkal.

A havonta megjelenő magazin első fele hosszabb-rövidebb szövegekkel igyekszik bővíteni elsősorban a középhaladó szinten lévő olvasók tudását. Az utazástól a sporton és az állatvilágon át a zenéig mindenki megtalálhatja az érdeklődésének leginkább megfelelő rovatot. A sokféle téma által a legkülönbözőbb területeken is fejleszthetjük szókincsünket, így szerezve átfogó ismereteket. A cikkek végén szószedetek könnyítik a tanulást, néhányat pedig meg is hallgathatunk a honlapra irányító QR-kódok segítségével.
 
A magazin második fele a nyelvtani szabályok gyakorlására és további szókincsfejlesztésre helyezi a hangsúlyt. A Mindennapi angol című rovat olyan, a hétköznapokban előforduló témákat jár körül, mint a szállásfoglalás, a tömegközlekedés, az oktatás vagy az öltözködés. A tematikus rovat a hasznos témákon túl mindig más-más nyelvtani jelenséget helyez középpontba. A januári számban a sportról és a jelen idők fajtáiról tanulhatunk.
 
A magazin végén található típusfeladatok az alap-, közép- és felsőfokú nyelvvizsgára készülők számára nyújtanak segítséget, egy-egy cikkel pedig az üzleti szókincset is fokozatosan elsajátíthatjuk.  Könyvtárunkban a lapszámok 2018 áprilisától találhatók meg a második emeleti Zenemű- és médiatárban, a legfrissebb számot helyben olvashatják, a korábbi számok kölcsönözhetők.

Ajánlja: Varga Dorottya