Vakbarát változat |
Betűméret

Digitális Fotó Magazin

2001 óta jelenik meg a Digitális Fotó Magazin, mely az egyik legsokrétűbb és legjobban használható kiadvány fényképezés témájában a magyar piacon. Előnye, hogy kezdő fotósoknak és a professzionális felhasználóknak is kínál érdekes, érhető nyelvezettel megírt cikkeket, melyeket sok illusztráció és példa színesít.
 
Az egyik állandó rovat a hírek: amelyben megismerkedhetünk a legfrissebb újdonságokkal, eszközökkel, fejlesztésekkel – legyen szó a legújabb fényképezőgépekről, objektívekről vagy egyéb kiegészítő eszközökről, programokról. Minden számban részletes tesztet olvashatunk legalább három fényképezőgépről, illetve objektívekről, sőt mobiltelefonokról is – természetesen a teszteket a kamerák képességeire fókuszálják.
A teszteken kívül a képszerkesztési tudnivalók is fontos részei a magazinnak: az alapvető képszerkesztési, fotózási trükköktől kezdve a haladó fogásokig. A professzionális felhasználók a Technológia és Innováció rovatban találnak érdekes cikkeket – a legutóbbi számban például a quad bayer-szenzorokat mutatták be.

A magazin szerkesztői extra segítséget is nyújtanak olvasóiknak: honlapjukra fel lehet tölteni értékelésre képeket, melyek közül válogatnak és néhány sorban értékelve megjelentetik ezeket a következő számban. Ezekből nem csak a képek készítői, de a kezdő fotósok is sokat tanulhatnak. Folyamatos, nyílt fotópályázatot is szerveznek – melynek legjobb képeit is közlik a magazinban.
 
A technológiai témájú cikkeket interjúk, fényképészeket bemutató cikkek, fotótörténetről szóló írások is színesítik. Beszámolnak a legnagyobb kiállításokról is, a legutóbbi számban például a World Press Photo kiállításról Budapesten.
 
A kéthavonta megjelenő magazin legfrissebb számát a második emeleti olvasóteremben találják.
 

Ajánlja: Waldinger Dóra