Berzsenyi Dániel Könyvtár akadálymentesített portál

Navigáció:

Betűméret beállítása:

Színbeállítás:

Életünk 2017. 8. szám  


Az ideje nagy részét Zsennyén töltő Fábián Lászlónak számos publikációja, könyve jelenik meg. A 2017/8-as lapszám a Görcs című novellájával indul. A múlt görcsében, a jelen küldte megfejtésre váró jelekben, egy váratlanul lemondott találkozó után keletkező csendes magányában a heverőn töprengő művész diagramon ábrázolható lelki türköződéseit kísérhetjük nyomon.

Zseniálisan összefűzött gondolatokat olvashatunk Pusztay János nyelvésztől. A Két köszöntő című írása a 2015-ben 75. születésnapját ünneplő Fábián Lászlónak íródott.

„Az időt és a dolgokat nem lehet feledni” -  írja Fenyvesi Ottó Topolya című versében, mely szinte előirányozza gondolatiságát Alexa Károly Király és a Napló című kritikájának. Az elgondolkodtató íráshoz javasoljuk elolvasásra a Tények és tanúk sorozatban Király István: Napló 1956-1989 (könyvtári jelzet: 810 K47) címmel, a Magvető Kiadó gondozásában megjelent könyvet.

Péntek Imrétől ezúttal az idén 11. alkalommal megrendezett Pelso Országos Kerámia és Goblein Biennáléról szóló tudósítást olvashatjuk. A kétévente sorra kerülő tárlat elnevezését a Balaton római kori nevéről – „Lacus Pelso” – kapta.

A Szegedi Kovács György és Bíró József verseiből készült válogatást követően Molnár Miklós író Érett ésszel, józanon című könyvajánlóival a gyermekkorunkban átélt olvasási élmények felfrissítésére buzdít.

Sok-sok év eltelhet, mire újraolvassuk kamaszkorunk nagy könyveit, de az is lehet, hogy megfeledkezünk róluk – pedig hát a velük való első találkozásunkkor mintha egy hatalmas fa árnyékába kerültünk volna: bárhová mehetünk a világban, ez az árnyék mindenhová elkísér bennünket.

Menü