Berzsenyi Dániel Könyvtár akadálymentesített portál

Navigáció:

Betűméret beállítása:

Színbeállítás:

Szolgáltatások

Olvasójegy váltása

Regisztráció nélkül

A könyvtár földszinti tere regisztráció nélkül, mindenki számára hozzáférhető ingyenes alapszolgáltatásokat biztosít. Itt olvashatók a legnépszerűbb napilapok és magazinok, használhatók alapvető kézikönyvek. Tájékoztatás kérhető könyvtárunk és a hazai könyvtári rendszer működéséről. Az online katalógus a Berzsenyi Dániel Könyvtár állományáról és a művek hozzáférhetőségéről is informál.
Nyilvános rendezvényeink ingyenesen, regisztráció nélkül látogathatók.

Beiratkozással

A könyvtár teljes szolgáltatási köre a földszinti információs pultnál kiállított, négy évig érvényes fényképes igazolvánnyal, és 6 vagy 12 hónapra váltható olvasójeggyel vehető igénybe

Az olvasójegy a Könyvtárhasználati és szolgáltatási díjak jegyzékében feltüntetett díj ellenében, a könyvtár teljes szolgáltatási körének rendszeres igénybevételére jogosít. Az olvasójegy családtagon (kivételes esetben) kívül, más személyre történő átruházása tilos.
A beiratkozási díj válaszhatóan 6 vagy 12 hónapra érvényes használatot tesz lehetővé. Mentesülnek a beiratkozási díj alól, ill. kedvezményben részesülnek:

Beiratkozás Szent Márton kártyával: a Szent Márton kártyával rendelkező szombathelyi lakosok, ill. szombathelyi felsőoktatási intézményben nappali tagozaton tanulók 20% kedvezménnyel válthatnak olvasójegyet a Berzsenyi Dániel Könyvtárban és fiókkönyvtáraiban. Aktív keresők és az egyéb kedvezményekre jogosultak is igénybe vehetik a 2014. július 1-től életbe lépett lehetőséget. A kedvezmény igénybevételéhez a QR kód mellett a személyazonosságot igazoló fényképes dokumentum bemutatása is kötelező.

Ingyenes látogatójeggyel

A látogatójegy – előzetes regisztráció után – az adott évben érvényes, ingyenesen jogosít a nyitvatartási időben


A Berzsenyi Dániel Könyvtár használatára vonatkozó szabályok

Az 2012. évi CLII. törvény, a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény módosítása szabályozza a nyilvános könyvtári ellátást, ezen belül a könyvtárhasználók jogait és a könyvtári használat feltételeit.
Az alábbi dokumentumban részletesen olvashatnak arról, hogy a Berzsenyi Dániel Könyvtár miként szabályozza szolgáltatásainak igénybevételét, illetve megismerhetik a könyvtár által működtetett szolgáltatások teljes körét.
Könyvtárhasználati és szolgáltatási díjak

Az alábbi dokumentumból tájékozódhatnak a Berzsenyi Dániel Könyvtár Központi Könyvtárában érvényes könyvtárhasználati és szolgáltatási díjakról.

Kérjük a kedvezményre jogosító igazolványok felmutatását!Menü