Vakbarát változat |
Betűméret

Speciális Nézőpont 2022

2022. szeptember 22. 09:30

BDK, 4. emeleti előadóterem

A Berzsenyi Dániel Könyvtár és a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület közös szervezésében 2022. szeptember 22-án 9:30-tól kerül megrendezésre 6. alkalommal a Speciális Nézőpont esélyegyenlőségi rendezvény.

A rendezvény során válogatást láthatunk elsősorban Szombathelyhez és Vas megyéhez köthető fogyatékossággal élő és pszichiátriai beteg alkotók, alkotócsoportok speciális filmjeiből és a róluk szóló mozgóképekből.

A rendezvény célja az alkotások bemutatása, a pozitív példák és sikerek megmutatása, a közösségi együttlét és az egymástól való tanulás. A vetített filmeken keresztül az érdeklődők bepillanthatnak sérült társaik világába, gondolataiba, érzelmeibe melyek által olyan ismeretekhez juthatnak, amikkel napjainkban még csak nagyon kevés helyen találkozhatnak.

A vetítés után a filmek alkotói és segítői maguk szolgáltatnak izgalmas háttér információkat az elkészült alkotásokról és a készítés folyamatáról. Ez a fajta aktív jelenlét személyessé és még szerethetőbbé teszi a találkozót.

A Speciális Nézőpont esélyegyenlőségi rendezvényen többek között filmeket láthatunk az alábbi alkotócsoportoktól, alkotótól: 
  • Rum-Kastély EGYMI Média Szakköre
  • Speciális Filmes Csoport, Szombathely, Vas Megyei ÉFOÉSZ
  • Ágfalvai filmesek, Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ Pszichiátriai Betegek Otthona, Ágfalva
  • Szombathelyi Jóbarátok Filmes Közössége
  • Mozgásjavító Filmműhely, Mozgásjavító EGYMI, Budapest
  • Fábián Gábor
A filmvetítés után az alkotóközösségek a Szombathelyi Televízió stúdióját látogatják meg.

Támogatók:
Tiszta Formák Alapítvány
Magyar Speciális Mozgókép Egyesület
Berzsenyi Dániel Könyvtár
Mira Orient Art
H+ Média és Kulturális Egyesület

2022. szeptember 15.