Vakbarát változat |
Betűméret

Nemzetközi Könyvajándék Nap

2022. február 14. 12:00

A Berzsenyi Dániel Könyvtár az idei évben már nyolcadik alkalommal csatlakozik a Nemzetközi Könyvajándéknaphoz. A pandémiás helyzet kicsit megváltoztatta az ajándékozás szokásos menetét, de nem tántorított el bennünket az olvasás örömének továbbadásában. Az idei évben is lesz titkos tartalmú becsomagolt könyvajándék és – igazodva a helyzethez – ismét könyveket ajándékozunk egy kicsiny óvoda gyermekeinek.
 
Világszerte február 14-én ünneplik a Nemzetközi Könyvajándéknapot. A kezdeményezés legfőbb célja, hogy minden gyermek átélhesse az olvasás őszinte örömét, találkozzon a könyvek sokszínű világával. A Könyvajándéknap életre hívóinak álma valósulna meg, ha minden gyermek egy ajándékkönyvvel és egy mesével lenne gazdagabb.
 
A Berzsenyi Dániel Könyvtár az olvasás fontosságába vetett hittel áll a kezdeményezés mellé.
 
2021. február 15-én délelőtt Kámba, a Kertészkert Művészeti Óvoda udvarára látogatunk, ahová könyvajándékot viszünk. Az elmúlt évben hasonló csomaggal Gasztonyban, Csöngén, korábban Csipkereken jártunk.
 
2021. február 14-én, hétfőn:
 
Könyves Vakrandira (12-19 óráig) várjuk a titkokat és az olvasást szeretőket. (A Vakrandi nem ismeretlen, korábban több könyvtárban, s az elmúlt évben nálunk is megvalósult.) Ezen a napon könyvtárunk előtti könyvespolcon találhatnak olvasóink becsomagolt könyveket. A könyvek tartalmát, műfaját csak egy-egy szóval áruljuk el. Így a választás egy rejtvény, a megoldásért járó jutalom a csomagolás alatt rejtőző kötet.
 
– Kollégáink közreműködésével ebben az évben is „hagyunk el” könyveket Szombathely különböző pontjain a Fő téren, buszon, vonaton, padon. A könyvajándékozás így a felnőttek számára is tartogat meglepetést, az elhagyónak pedig a játék izgalmát.
 
Öröm könyvet kapni, de az igazán szívből jövő öröm megajándékozni azzal másokat. Kollégáim nevében is mondhatom, a kezdeményezést nem szabad abbahagyni, éltetni kell évről évre, mert a Könyvajándékozás napjával a könyv, az olvasás különleges élményét hirdethetjük a könyvtár falain túl is.
 
Az eseményhez csatlakozzanak minél többen, s ajándékozzanak Könyvajándék/Valentin napon könyvet!

Facebook esemény

2022. február 10.