Berzsenyi Dániel Könyvtár akadálymentesített portál

Navigáció:

Betűméret beállítása:

Színbeállítás:

Új típusú látogatójegy a BDK-ban

Még szélesebbre tárjuk kapuinkat

Új típusú ingyenes látogatójegy bevezetése a BDK-ban 2015. május 4-től

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár küldetéséhez hűen a lehető legszélesebb közönségnek kínálja sokszínű szolgáltatásait. A karonülő babáktól és iskolába járó gyerekektől, a felnőtt korosztályon át a nyugdíjas éveket aktívan, olvasással (is) töltő idősekig mindenki megtalálja a polcokon a neki szánt dokumentumokat, a programkínálatban az érdeklődési körének megfelelő szórakozást.

A küszöbön álló változást követően 2015. május 4-től a könyvtár szolgáltatásai valóban mindenki számára egyszerűen és akár ingyenesen elérhetőek lesznek az emeleti terekben is, amelyeket korábban a 16 és 70 év közöttiek jellemzően csak díjfizetés ellenében látogathattak.

Az új típusú ingyenes látogatójegy bevezetésével – a korábban használatos átutazó-, kutató-, kísérő- és látogatójegy kiváltásaként – azonban bárki használója lehet a könyvtár egészének beiratkozási díj nélkül is. A látogatójegyet váltók a kölcsönzés kivételével jogosultak lesznek valamennyi szolgáltatás igénybevételére, így a könyvtár látogatására, valamennyi gyűjteményrész helyben használatára, az állományfeltáró eszközök használatára, térítéses számítógép- és internethasználatra, valamint valamennyi térítéses szolgáltatás igénybevételére.

A látogatójegy egy gyors regisztráció után a földszinti információs pultnál kapható kézhez, s az adott naptári évre lesz érvényes.

A könyvtár az ingyenes látogatójegy bevezetésével minden eddiginél nyitottabbá és hozzáférhetőbbé szeretne válni az emberek számára, egy olyan kulturált hellyé a városban, amely reggeltől estig mindenki előtt nyitva áll, tudást, információt, szórakozást és találkozóhelyet biztosítva.

2021. január 21.

Menü