Berzsenyi Dániel Könyvtár akadálymentesített portál

Navigáció:

Betűméret beállítása:

Színbeállítás:

Tanulj valami újat!

Rengeteg tanulást, önfejlesztést szolgáló honlapot, alkalmazást találhatunk manapság. Ezek közül a már 10 éves múltra visszatekintő Skillshare honlapot ajánlom figyelmükbe. Itt sokféle témában találunk oktató videókat. A honlapra tanárok, különféle területek szakemberei tudnak feltölteni leckéket, videókat – ezek egy része pénzbe kerül, de ingyenesen is több videóhoz hozzáférhetünk. Az oldal az angol nyelvtanulóknak tökéletes – a leckék és a honlap ezen a nyelven érhető el. Olyan témákban találunk leckéket, mint a fotózás, képszerkesztés, illusztrálás, webfejlesztés, de marketingről, életmódról, statisztikáról, vállalkozói ismeretekről is töltenek fel tartalmakat.A minket érdeklő témákra rákereshetünk, vagy a témákon belül böngészhetünk – a legújabb, legnépszerűbb leckéket a honlap automatikusan mutatja a téma kezdőlapján.

A keresésnél le tudjuk szűrni az ingyenes tartalmakat, de a nekünk tetsző fizetős leckéknél jó megoldás, ha kipróbáljuk a prémium módot – ezt 14 napig vehetjük igénybe. Szűrni lehet a leckék/videók hosszúságára is, pl.: 15 percnél rövidebb legyen, vagy 30-60 perces, stb.A szimpatikus leckét megnyitva láthatjuk, mennyi időt vesz igénybe a használata – általában több videóból áll. A leckékhez beszélgetés is kapcsolódik, amiben az ’osztálytársakkal’ tudunk kommunikálni, segítséget kérni, megbeszélni az adott feladatot, vagy megnézhetjük a többiek feltöltött munkáit.

A leckéket saját gyűjteménybe tudjuk rendezni, hogy később is megtaláljuk őket.

Több népszerű honlap, alkalmazás használatát is elmagyarázzák az ingyenes videókban, mint például a Canva képszerkesztő, az Evernote jegyzetelő, a MailChimp hírlevélküldő vagy a Photoshop.
 

Waldinger Dóra

2020. április 03.

Menü