Vakbarát változat |
Betűméret

A kis herceggel a Föld körül | előadás és kiállításmegnyitó

2022. június 02. 17:00

BDK, földszinti előadóterem

Az Ünnepi Könyvhét rendezvényeként Nagy Péter író, idegenvezető mesél csodás, Föld körüli utazásairól, élményeiről és az útjai során „megszerzett” és gyűjteménnyé rendezett különleges „kis herceg” köteteiről, relikviáiról.

„Két szenvedélyem van: az utazás és a könyvek. Ez alapján igyekszem élni az életemet. Az utazásból szerencsére bőven kijut: idegenvezetőként dolgozom és szabadidőmben is gyakran nekivágok a világnak. Az olvasás mellett én is írok könyveket, utazós élménybeszámolókat és történeteket, tavaly jelent meg ötödik könyvem Énidők címmel, mely történeteket tartalmaz az év minden napjára. 
Gyerekkorom óta foglalkoztatott a gyűjtés gondolata, több dologgal próbálkoztam, de valamiért egyik sem tűnt az igazinak. Egészen addig a barcelonai repülőútig, amikor A kis herceg-et olvastam spanyol nyelven és megszólított a mellettem ülő japán hölgy. Elmondása szerint ez a könyv az ő országában is nagyon népszerű. Ekkor fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy olyasmit fogok gyűjteni, ami összekapcsolja két szenvedélyemet: az utazást és a könyveket. A kis herceg több, mint 400 nyelven és nyelvjárásban létezik, több ezer különböző kiadásban. Jelenlegi gyűjteményem 134 darabból áll 62 különböző nyelven.”
 
A tárlat megtekinthető 2022. június 25-ig
 
Interjúk Nagy Péter világutazóval:
Facebook-esemény

2022. május 24.