Vakbarát változat |
Betűméret

Wossala Rozina: Konyhakönyv

"A könyvem nem egy szakácskönyv, hanem konyhakönyv. Egy perspektíva, szemléletmód, egy új optika a hétköznapjaidhoz." - írja bevezetőjében Wossala Rozina, akiről ebből a kötetből kiderül, hogy nemcsak sztárszakács, de olyan rutinos háziasszony is, aki nagy kedvvel, remek ízléssel bánik az ételekkel. Érezhetően éppúgy feldobja a vásárlás, mint az éléskamra és a hűtő feltöltése, remek alapanyagok, az illatos fűszerek, a változatos ízek, a kalandos és házias fogások. Műve első felében beinvitálja az olvasót saját gasztro-birodalmába: miután deklarálta a főzés és beszerzés alapszabályait, bemutatta az alapvető konyhai eszközöket, körbekalauzol a tűzhelye környékén, mesélve a különféle konyhai sókról, olajakról, ecetfajtákról és fűszerekről. A folytatásban azokról a hozzávalókról esik szó, amelyeknek a helye a hűtő polcain van: a vajfélékről, a toppingokról, tojásételekről, konfitált étkekről, savanyúságokról. A kötet fennmaradó részében osztja meg legkedvesebb receptjeit: többféle spagetti- és húsgolyóreceptet, nassolnivaló banánvariációkat, rizses és rakottas, csicseriborsós ételeket, meleg leveseket, feltéteket, főzelékeket, kiadós húsokat, lecsóvariációkat, majd pedig - nagyon is felnőttes - italokat. A színes fényképekkel, rajzokkal illusztrált "konyhakönyvet" alapanyagmutató zárja. / Forrás: www.kello.hu

Jelzet: 641 W 96
 

2023. január 31.