Berzsenyi Dániel Könyvtár akadálymentesített portál

Navigáció:

Betűméret beállítása:

Színbeállítás:

Vadász János: Ikervers | könyvbemutató

A Berzsenyi Dániel Könyvtár és a Dr. Kiss Gyula Baráti Kör tisztelettel meghívja Önt Vadász János: Ikervers című kötetének bemutatójára

A szerzővel beszélget: Dr. Cséby Géza író, költő, műfordító, irodalomtörténész, művelődéskutató

Közreműködik: Benke Éva, H. Nagy Katalin, Dr. Csider Sándor, Nagy Kriszta, Dala József

„A kötet szép, saját zenével rendelkező, élő szóban is mondható, érett versekben összegezi mindazt, amit a költő a vers lényegéről, értékéről, létezés-módjáról, szükségességéről vall. E felfogásban a vers hatalommal bíró érték, amely a világ, s benne az emberi élet jobbítását, gazdagítását szolgálja. Hatni kíván, s képes is hatni a mindennapi életre úgy, hogy túlmutat azon. Vadász János költői világát a tiszta, láttató képek, a gazdag jelentéstartalom, a versek ritmikájának változatossága, a versformák váltakozása, sajátos látásmód, stílus jellemzik. Az Ikervers esszenciális, a mai magyar irodalomból kiemelkedő mű. Érdemes megismerni, elgondolkozni rajta, megjegyezni.” (Dr. Cséby Géza)

VADÁSZ JÁNOS 1968 óta publikál verseket. Egyike a tíz fiatal vasi költőnek a SOR című antológiából. Népművelő, könyvtáros, magyar nyelv- és irodalom szakos középiskolai tanár, szociológus. 1969-től fizikai munkás, múzeumi gyakornok, könyvtáros, népművelő, budapesti művelődési központok igazgatója. Versei az Ezredvég, a Dunatükör, a Kaláka, a Zempléni Múzsa, a Parlandó, az Agria folyóiratokban jelennek meg és kilenc könyvben (Rondó a vadonban, Havakba égetett szavak, Világárnyék, Pengeélen, Kedvesebb hazát, Felemás korlát, Újrahasznosított haza, Kaláka, Csák Máté földjén) olvashatók. (lira.hu)

A könyv a helyszínen kedvezményes áron megvásárolható.

2023. november 02.

Menü