Vakbarát változat |
Betűméret

Szesztai Zsuzsa: Miska óriás lesz | kötetbemutató és kézműves foglalkozás

2023. április 15. 15:00

BDK Gyermekkönyvtára

A szerzővel beszélget Zsigri Mária gyermekkönyvtáros
 
A könyvbemutatót kézműves foglalkozás zárja.
A helyszínen lehetőség lesz a kötet megvásárlására.
 
Szesztai Zsuzsa mesekönyvében az elveszett labdáját kereső Miska különös kalandokat él át új barátaival. Vilmossal a menő verdák városából a dinók földjére jutnak, míg a betűerdőben egy eltévedt kislány, Luca segítségére sietnek. „Ember még ilyet nem látott, minden fa egy betűt formázott.” A kristálykavics titkát Luca, Vilmos és Miska már együtt fedezik fel, miközben tanúságot tesznek barátságról és kitartásról.
 
Ebben a játékos, de nagyon mai valóságban a kicsik málnaszörpöt isznak, a felnőttek bort hörpölnek, és készül a csirkepaprikás, meg az almáspite. Jókedvű világ.” – írja Petőcz András költő a könyv fülszövegében.
 
Ajánlott korosztály: 5 éves kortól
 
Szesztai Zsuzsa 1975-ben született Szombathelyen. Középiskolai tanulmányait a Szombathelyi Közgazdasági Szakközépiskolában végezte, majd a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen diplomázott 1999-ben. Az egyetemi évek alatt írt először verseket, de ez később háttérbe szorult a munkahelyi és a családi elfoglaltságok miatt.
 
2020-ban kezdett el újra írni, 2021 óta jelennek meg költeményei antológiákban.
2022-ben beiratkozott Petőcz András Szépíró líra kurzusára a Kodolányi János Egyetemen.
A tavalyi évtől rendszeresen jelennek meg versei online magazinokban, valamint a Szófa irodalmi pályázatán 2. helyezést ért el vers kategóriában. 2023. január óta szerkesztője a Litera-Túra Művészeti Magazinnak, amely naponta kb. 10 tartalommal, cikkel (versek, prózai írások, zene, irodalomterápia, filmkritika, stb.) jelenik meg a Facebook-on. Heti egy Vers rovatot és Idegenben címmel egy saját rovatot gondoz.
Nyomtatásban eddig a NYUGATPLUSZ irodalmi folyóiratban, valamint az OPUS szlovákiai magyar irodalmi folyóiratban jelentek meg írásai.
 
A „Miska óriás lesz” című verses formában írt mesetörténete 2022. november végén jelent meg. Ezt a történetet gyakorlatilag évekkel ezelőtt írta, amikor a fiai óvodások, illetve kisiskolások voltak. A könyvhöz Petőcz András írta az ajánlót. A rajzokat a szerző testvére, Pónácz Katalin készítette.
 

2023. március 30.