Berzsenyi Dániel Könyvtár akadálymentesített portál

Navigáció:

Betűméret beállítása:

Színbeállítás:

Sparhelt
Bár a jelen kötetben „feltálalt” legtöbb receptet ismerhetik a magyar olvasók, mégis, ha nem figyelünk oda, egy generációváltásnyi idő alatt a megszokott ételek, a hagyományos magyar konyha ízei kikophatnak a mindennapokból. Ezen nem javított sokat, hogy a legtöbb olvasónak az itt felsorolt ételekkel kapcsolatban a vasárnapi asztal finoman gőzölgő emlékei mellett kevésbé megkapó menzák juthatnak az eszébe, mégis, ha odafigyeléssel és kellő alázattal készítjük ezeket a fogásokat, egy modern család étkezőjében is megállják a helyüket. Természetesen ezek az ételek nehezen illeszthetők be a manapság egyre trendibb vega és vegán konyhába, lévén a szárnyasok mellett a sertés a marha játssza a főszerepet… A szakácskönyv a klasszikus mintát követi a 64 recept elrendezése során: az előételek, a levesek, a főételek, a tésztaételek, édes és sós sütemények következnek. A gazdagon illusztrált kötetből olyan ételek elkészítését ismerhetjük meg, mint a Jókai bableves, a marhapörkölt, a túrós csusza, a körözött vagy éppen a haltepertő. / Forrás: www.kello.hu

Jelzet: 641 C 75

2024. február 09.

Menü