Vakbarát változat |
Betűméret

Simon J. Woolf: Bakancslista | Bor

A borok fogyasztása Eric Asimov szerint nem csupán az italról szól, hanem mindarról a gondoskodásról, kulturális háttérről, valamint a termőtalaj jellegzetességeiről, amelyek meghatározzák a palackozott nedűt. A The New York Times vezető borkritikusa úgy gondolja, egy-egy különleges bor nem csak élvezeti cikként jelentős, hanem kalandra is invitál minket: olyan titkokat és misztériumokat tárhat fel, amelyek túlmutatnak egy egyszerű mámoros éjszakán. A Sclora kiadó gondozásában megjelent kötet 1000 olyan helyszínt és eseményt foglal magában, amelyet mindenkinek érdemes – ha nem is az összeset – felvennie bakancslistájára, így a különböző régiókat bejárva a könyv szerzője, Simon J. Woolf bemutatja a Egyesült Államok legfontosabb, legkülönlegesebb borvidékeit, valamint az itt termelt borokat, majd Kanadára, Mexikóra és Dél-Amerikára tér rá. A következőkben Nyugat-Európa borait és borvidékeit ismerhetjük meg, például, hogy a baszk vagy portugál borok milyen talajnak köszönhetik egyedi aromájukat. Az olasz borok külön fejezetet kaptak: Toscana borai mellett Szardínia és Szicília borait se hagyjuk ki. Közép- és Kelet-Európa következik a borturista listáján, majd az orosz és kaukázusi borok. A végén – ahogy körbeérünk a planétán – Ausztrália és Afrika borait ízlelhetjük meg. / Forrás: www.kello.hu

Jelzet: 663 W 95
 

2022. április 22.