Vakbarát változat |
Betűméret

Nevil Shute: Az örökség | Olvasókör

2024. május 30. 17:00

BDK, szemináriumi terem

A Berzsenyi Dániel Könyvtár olvasókörének következő programján Nevil Shute: Az örökség című könyve kerül terítékre május 30-án.
 
A beszélgetést vezeti Nagy Éva ny. könyvtárigazgató.
 
Fülszöveg

„Az előkelő londoni ügyvédi iroda vezetője jelentéktelennek tűnő örökösödési eljárást intéz. Az örökös, Jean Paget egyszerű külvárosi gépírónő. Csakhogy az ügyvéd és a lány beszélgetéseiből kiderül: a rutinszerűnek látszó ügy egyszerűsége nem mindennapi sorsot takar. Jean rendkívüli egyéniség, aki a második világháború alatt Malájföldön megjárta a japán hadifogság poklát, és sorstársai élén különleges helytállást tanúsított. A sors gonosz fintora, hogy ott, az emberi kegyetlenség és gonoszság közepette ismerte meg az igaz szerelmet, melytől szinte rögtön meg is fosztotta egy kegyetlen fordulat. Öröksége birtokában a nemes szívű lány visszaindul megpróbáltatásai helyszínére, hogy hálából a háborúban nyújtott menedékért kutat építtessen egy kis maláj falunak. A faluban megdöbbentő hírt kap: kiderül, hogy a katona, akiről úgy tudta, hogy feláldozta őérte az életét, életben maradt. Jean gondolkodás nélkül Ausztráliába, a férfi hazájába utazik, hogy megtalálja azt, akinek emlékét hat hosszú esztendőn át őrizte a szívében. Ám Joe mindeközben éppen őt keresi Angliában. Kalandok és félreértések színes epizódjai után sikerül csak találkozniuk, hogy végre megtudják, beteljesülhet-e szerelmük, és miután ez eldől, még mindig jó néhány fordulat, izgalmas eseménysor vár az olvasóra.

A háborús Távol-Kelet és az ausztrál „Vadnyugat” egzotikus, kalandos életébe kalauzoló, mesteri meseszövésű romantikus szerelmi regény, melyből számos filmváltozat is készült, sokak szerint a XX. század egyik legjobb, legnépszerűbb angol bestsellere.” (www.libri.hu)

2024. május 03.