Vakbarát változat |
Betűméret

Nemzetközi könyvajándék nap 2024

2024. február 14. 00:00

A Berzsenyi Dániel Könyvtár az idei évben már tizedik alkalommal csatlakozik a Nemzetközi Könyvajándék Naphoz. Ismét lesz csoportos könyvajándékozás és közös mesélés, könyvajándék polcunk ezúttal is titokzatos tartalmú könyveket rejt majd és megajándékozzuk egy kicsiny falu óvodásait.
 
Február 14. ugyanis nem csak a szerelmesek ünnepe. Világszerte ezen a napon ünneplik a Nemzetközi Könyvajándék Napot. A kezdeményezés legfőbb célja, lehetővé tenni minden gyerek számára az olvasás örömét, a könyvek nyújtotta sokszínű világ élményét, szorosabbá tenni a gyermekek és a könyvek barátságát. A könyvajándék nap életre hívóinak szíve akkor lenne maradéktalanul boldog, ha e napon minden gyermek egy ajándékkönyvvel a kezében, olvasás vagy mesehallgatás közben merülhetne álomba.
 
A Berzsenyi Dániel Könyvtár az olvasás fontosságába vetett hittel áll a kezdeményezés mellé, hívja fel a figyelmet és kínál alkalmat az ajándékozásra.
  
2024. február 14-én, szerdán a könyvtár nyitvatartási idejében:
 
Könyves vakrandira várjuk a titkokat és az olvasást szeretőket. Ezen a napon könyvtárunk földszintjén elhelyezett könyvpolcon, ill. a könyvtár néhány pontján találhatnak olvasóink becsomagolt könyveket, melyeken csak a könyv tartalmára, műfajára utaló szavakat fognak látni. A könyvajándék nap szellemében ezek a könyvek a megtalálóé lesznek. 
 
Ugyanilyen könyves vakrandira várjuk olvasóinkat fiókkönyvtárainkban.

A Hunyadi úti fiókkönyvtárban: 14:00-18:00,
A Jáki úti fiókkönyvtárban: 10:00-12:00,
Kámoni fiókkönyvtárunkban: 13:00-18:00 között.
 
Ismét „hagyunk el” könyveket Szombathely különböző pontjain – érdemes lesz nyitott szemmel járni február 14-én! Örömmel vesszük, ha a megtalált kötet fotóját megosztják velünk! A könyvajándékozásban kortól függetlenül bárki részt vehet, így nálunk nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is tartogat meglepetést ez a nap.
 
2024. február 14-én 9.00 és 10.00 órától közös könyvajándékozásra, rendhagyó, különleges mesélésre várunk gyermekcsoportokat. A csatlakozni vágyók a 94/513-544-es telefonszámon jelentkezhetnek. A cél ezúttal is az lesz, hogy mindenki adjon, s mindenki kapjon könyvajándékot, ugyanakkor egy különleges képkönyves meseélménnyel gazdagabban térjen haza.
 
Szeretettel várunk mindenkit ezen a napon (is)!
 
A könyvajándék nap Facebook oldala: https://www.facebook.com/BookGivingDay

2024. február 09.