Vakbarát változat |
Betűméret

Nemzetközi könyvajándék nap 2023

2023. február 14. 00:00

A Berzsenyi Dániel Könyvtár minden évben csatlakozik a Nemzetközi könyvajándék naphoz, amelynek legfőbb célja, hogy minden gyermek átélhesse az olvasás őszinte örömét, találkozzon a könyvek sokszínű világával. A könyvajándék nap életre hívóinak álma valósulna meg, ha minden gyermek egy ajándékkönyvvel és egy mesével lenne gazdagabb.

Ezen a napon többféle programmal kedveskedünk gyermekeknek és felnőtteknek.

Könyvajándékozás

2023. február 14-én délelőtt gyermekkönyvtáros kollégáink Sorkifaludba látogatnak, ahová mesemondással, kötetlen beszélgetéssel (könyvekről és könyvtárról) és ajándékkönyvekkel érkeznek. A helyi óvodában két vegyes csoport működik 41 gyermekkel, aznap mindenki vihet haza ajándékkönyvet.
Az elmúlt években hasonló csomaggal Gasztonyban, Csöngén, Csipkereken és Kámban jártunk.

Könyves vakrandi a könyvtár Hunyadi úti fiókkönyvtárában

Könyves vakrandira várjuk a titkokat és az olvasást szeretőket. (A vakrandi nem ismeretlen, korábban több könyvtárban, s az elmúlt évben nálunk is megvalósult.) Ezen a napon könyvtárunk Hunyadi úti fiókkönyvtárában 10-18 óráig találhatnak olvasóink becsomagolt könyveket. A könyvek tartalmát, műfaját csak egy-egy szóval áruljuk el. Így a választás egy rejtvény, a megoldásért járó jutalom a csomagolás alatt rejtőző kötet.

Könyveket hagynak el a könyvtárosok
Kollégáink közreműködésével ebben az évben is „hagyunk el” könyveket buszon, vonaton, padon. A könyvajándékozás így a felnőttek számára is tartogat meglepetést, az elhagyónak pedig a játék izgalmát.

2023. február 03.