Berzsenyi Dániel Könyvtár akadálymentesített portál

Navigáció:

Betűméret beállítása:

Színbeállítás:

Németh Krisztina: A hazara: Valahol élnem kell… | könyvbemutató
A Berzsenyi Dániel Könyvtár tisztelettel meghívja Önt, kedves családját és barátait
 
Németh Krisztina: A hazara: Valahol élnem kell…
című kötetének bemutatójára
 
Az estet moderálja Tárik Meszár, az Eurázsia Központ és a Migrációkutató Intézet vezető kutatója
Közreműködik Bujtás Ervin és Katavics Enikő
 
A szerzőről:
„A családommal Szombathelyen élek. Egészen kicsi korom óta életem a történetmesélés, de csak 2016 óta vagyok jelen a magyar írói életben. Ebben az évben jelent meg első kisregényem a Rejtelmes karácsonyok című antológiában, Révállomás, New York címmel, amelyet 2018-ban a Sorsforgácsok című novelláskötetem követett. Ekkor már készülőben volt egy önálló regény, amelyet egy afgán származású menekült fiú ihletett. Ezt az írásomat 2019 decemberében vehették kézbe az olvasók, a 2., javított kiadás pedig 2021 nyarán jelent meg A hazara : Valahol élnem kell… címmel.
2020-ban elnyertem a Dugonics András Irodalmi Díj Kalandregény kategóriájában az 1. helyezettnek járó díjat, 2021-ben pedig szépirodalom kategóriában a 4. helyezést sikerült megszereznem. Ezt a díjat olvasói ajánlások és olvasói vélemények alapján ítélik oda, tehát nagy elismerés egy írónak, egyben visszaigazolás az olvasótábortól.
 
Eddig megjelent írásaim:
Révállomás, New York (Rejtelmes karácsonyok című antológia), 2016.; Sorsforgácsok (novelláskötet), 2018.; Nekem nem volt karácsonyom (Parázs és vanília című antológia), 2020.; A hazara : Valahol élnem kell…, 2019.; A hazara : Valahol élnem kell…, 2., javított kiadás, 2021.”
 
A kötetről:
https://moly.hu/konyvek/nemeth-krisztina-a-hazara
 
A könyv a helyszínen megvásárolható.

2023. november 15.

Menü