Vakbarát változat |
Betűméret

Mautner Zsófi: A falusi konyhám

A kisgyermekkor ízemlékei, a nagymama házi konyhaművészete mindenkiben kitörölhetetlen nyomokat hagy, egyfajta mérceként marad meg, ha ételekről van szó. Nincs ez másként Mautner Zsófival sem, aki sokat vendégeskedett kislányként nagyszülei kunmadarasi otthonában. Az ehhez a helyhez, időszakhoz köthető nosztalgikus emlékek, élmények ihlették ennek a gyönyörű kivitelű szakácskönyvnek a megírására, amelyben a hagyomány ihlette, rusztikus, a maga nemes egyszerűségében hiteles, egészséges és tartalmas receptek kaptak helyet. Ezeket évszakokhoz rendelve szerkesztette fejezetekbe a szerző, felhívva a figyelmünket arra, hogy érdemes szezonális, helyben termesztett konyhanövényekkel, minőségi húsokkal, ugyanakkor takarékosan és kreatívan sütni-főzni. A Tavasz című részben tanulmányohatjuk a zöld "levelekből" készült, húsvétra ajánlott, és (alföldi) kamillát tartalmazó ételeket; a Nyárnál kerti vendégséghez ajánlott fogások közül válogathatunk, és megtudhatunk pár izgalmas dolgot a befőzésről; az Ősz a húslevesvariációk, változatos kencék, krémek helye; a Télben pedig az időszakhoz köthető ételek mellett szemezgethetünk a "karácsonyi desszertasztalról". A szép színes fotókkal kísért kiadvány végén megismerkedhetünk a vidéki konyha ikonikus tárgyaival, és itt kapott helyet a tárgymutató is. / Forrás: www.kello.hu

Jelzet: 641 M 47
 

2024. január 05.