Vakbarát változat |
Betűméret

Lizzie Streit: Természetes gyulladáscsökkentők

Köztudott tény, hogy a "természet patikájából" gyakran hasonlóan jó (ha nem éppen jobb) gyógyszerekhez juthatunk, mint a gyógyszergyárak termékeinek esetében. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a mindennapok során, a konyhánkban milyen ételeket, milyen alapanyagokat érdemes fogyasztanunk ahhoz, hogy a testünkben keletkező gyulladást megelőzzük vagy a már kialakult gyulladást csökkentsük. Lizzie Streit a gazdagon illusztrált szakács- és életmódtanácsadó-könyvében mindenekelőtt a gyulladás fogalmával, az azt kiváltó leggyakoribb betegségekkel ismerteti meg olvasóit a receptek előtt. Ezt követően egy rövid útmutatóban összefoglalja, hogyan érdemes könyvét használnunk, majd a legfontosabb szakkifejezések meghatározásait olvashatjuk. Egy áttekintő élelmiszer-táblázatban, valamint egy speciális útmutatóban a kialakítandó étrendhez hasznos tanácsokat fogalmaz meg a szerző. A következőkben a legfontosabb gyulladáscsökkentő élelmiszereket veszi sorra: a zöldségek közül – a teljesség igénye nélkül – a káposztaféléket, az édesburgonyát, a sárgarépát, a céklát, az articsókát, az édesköményt, a szárzellert, a cikóriát, a paprikát és a paradicsomot. A zöldségek kapcsán megfogalmazza legideálisabb felhasználásukat, valamint szövegdobozokban kiemeli, milyen hasznos hatóanyag található meg az egyes növényekben. Ugyanígy jár el a hasznos gyümölcsök, gabonafélék, hüvelyesek, halak és kagylók, magvak, gyógynövények, édességek és tejtermékek esetében is. A könyv végén néhány recept segíthet egészséges reggelit, ebédet és vacsorát összeállítanunk. / Forrás: www.kello.hu

Jelzet: 613 S 94
 

2022. június 01.