Vakbarát változat |
Betűméret

Munkatervek

A Berzsenyi Dániel Könyvtár 2022. évi munkaterve

A 2022-es évvel úgy indulunk, hogy a koronavírus-járványt megelőző utolsó normál év, a 2019-es esztendő eredményeit kívánjuk megközelíteni. Amennyiben járvány miatti lezárásokkal, korlátozásokkal nem kell számolnunk, minden mutatónkban javulást várunk. Fő célkitűzésünk, hogy könyvtári tereinket vonzóbbá tegyük a fizikai térben és a 24 órás elérés eredményességét tartalmi kínálat bővítésével elősegítsük virtuálisan.A Berzsenyi Dániel Könyvtár 2021. évi munkaterve

Jól átgondolt tervezést, megvalósíthatósági ötletelést, feltételezések mentén történő döntések meghozatalát teszi szükségessé a világunkat alapjaiban megrengető Covid 19 vírus és mutációinak terjedése. Bizonyosságokat megállapítani nem tudunk, de a körülmények körültekintő figyelembe vételével és alapos mérlegeléssel felállítottuk a 2021-es útvonalat, amelyen haladni szándékozunk.

 A Berzsenyi Dániel Könyvtár 2020. évi munkaterve

Könyvtárunk gyűjteményével, szolgáltatásainak akadálymentes hozzáférésének biztosításával, rendezvényeivel támogatja a város és a megye területén az élethosszig tartó tanulás, az önművelés, a személyiségépítés és rekreáció minden állampolgárra kiterjedő alkotmányos jogát, továbbá az olvasásképesség, a digitális írástudás fejlesztését.

 


A Berzsenyi Dániel Könyvtár 2019. évi munkaterve és költségvetése

"Intézményünk alapfeladata nem változik. Középpontban a könyvtári állomány gyarapítása és nyilvántartása áll, melyhez szorosan kapcsolódik a gyűjtemény feltárása, megőrzése, védelme és a könyvtári szolgáltatások lebonyolítása. Ezen alapfeladatokat városi nyilvános könyvtári alapellátásban a fiókhálózattal együtt gyakoroljuk, beleértve az irodalom- és könyvtár népszerűsítő közösségi programokat, és az IKT hozzáférés biztosítását is. A központi könyvtár emelt szintű közkönyvtári szolgáltatásokat nyújt a személyes használatra jelentkező érdeklődőknek, intézményi partnereinek, szervezeteknek, továbbá internetes tartalomszolgáltatásai révén távoli felhasználóknak is. Tevékenységünkben kiemelt szerepet kap Vas megye egészére vonatkozóan a honismereti-helytörténeti gyűjtés, a bibliográfiai számbavétel, az erre épülő kiadói tevékenység. Megyei könyvtárként ellátjuk a kulturális törvényben meghatározott állami feladatokat."

    


A Berzsenyi Dániel Könyvtár 2018. évi munkaterve és költségvetése

"Könyvtárunk gyűjteményével, szolgáltatásainak akadálymentes hozzáférésének biztosításával, rendezvényeivel támogatja a város és a megye területén az élethosszig tartó tanulás, az önművelés, a személyiségépítés és rekreáció minden állampolgárra kiterjedő alkotmányos jogát, továbbá az olvasásképesség, a digitális írástudás fejlesztését."

  


A Berzsenyi Dániel Könyvtár 2017. évi munkaterve és költségvetése

"A közösségi innováció részeként a megye és a város történetének megismerését és hagyományainak ápolását támogató kutatásokat és programok létrehozását segítjük, ill. kiállításokat szervezünk; helytörténeti témákat és eseményeket bemutató írásokat teszünk közzé portáljainkon és a médiában, ami hozzájárul a településen élők közösségi szemléletének kialakításához. Helytörténeti témákat és eseményeket bemutató írásokat teszünk közzé portáljainkon és a médiában. Ezek a programok és publikációk élvezik a helyben élő lokálpatrióták támogatását."

 


A Berzsenyi Dániel Könyvtár 2016. évi munkaterve

"Könyvtárunk gyűjteményével, szolgáltatásainak akadálymentes hozzáférésének biztosításával, rendezvényeivel támogatja a város és a megye területén az élethosszig tartó tanulás, az önművelés, a személyiségépítés és rekreáció minden állampolgárra kiterjedő alkotmányos jogát, továbbá az olvasásképesség, a digitális írástudás fejlesztését. Ennek érdekében tervezi meg 2016. évi gyűjteményfejlesztését, szerzi be időszaki kiadványait, szervezi rendezvényeit."


A Berzsenyi Dániel Könyvtár 2015. évi munkaterve

"Intézményünk alapfeladata nem változott. Középpontban a könyvtári állomány gyarapítása és nyilvántartása áll, melyhez szorosan kapcsolódik a gyűjtemény feltárása, megőrzése, védelme és a könyvtári szolgáltatások lebonyolítása. Ezen alapfeladatokat városi nyilvános könyvtári alapellátásban a fiókhálózattal együtt gyakoroljuk, beleértve az irodalom- és könyvtár népszerűsítő közösségi programokat, és az IKT hozzáférés biztosítását is. A
4 központi könyvtár emelt szintű közkönyvtári szolgáltatásokat nyújt a személyes használatra jelentkező érdeklődőknek, intézményi partnereinek, szervezeteknek, továbbá internetes tartalomszolgáltatásai révén távoli felhasználóknak is. Tevékenységünkben kiemelt szerepet kap Vas megye egészére vonatkozóan a honismereti-helytörténeti gyűjtés, a bibliográfiai számbavétel, az erre épülő kiadói tevékenység. Megyei könyvtárként ellátjuk a kulturális törvényben meghatározott állami feladatokat..."

2021. január 25.