Berzsenyi Dániel Könyvtár akadálymentesített portál

Navigáció:

Betűméret beállítása:

Színbeállítás:

"Kiemelkedő Kulturális Munkáért"-díj I. fokozatát kapta olvasószolgálatunk vezetője

Fotó: Zleovszki András

2021. január 22-én, a magyar kultúra napja alkalmából adták át Szombathely város kulturális kitüntetéseit. A járványhelyzet és a rendezvénytilalom miatt a szokásos kultúra napi díjátadó gála idén elmaradt, az elismeréseket szűk körben, a városházán vehették át a díjazottak dr. Nemény András polgármestertől és Horváth Soma alpolgármestertől.

A "Kiemelkedő Kulturális Munkáért"-díj I. fokozatát kapta munkatársunk, HORVÁTHNÉ KUPI ILDIKÓ olvasószolgálati osztályvezető.
Horváthné Kupi Ildikó a Tanárképző Főiskola elvégzése után, 1985-ben kezdett el dolgozni fiókkönyvtárosként a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. A munkáját elismerve először 1997-ben olvasószolgálati műszakvezető, majd 2014-ben olvasószolgálati osztályvezető lett. Feladata a felnőtt- olvasószolgálat, a gyermekkönyvtár a zenemű- és médiatár, valamint a városi fiókhálózatok irányítása. Közreműködik a gyűjteménygyarapítás munkájában. Ötletadója és megvalósítója volt a Reformáció emlékéve alkalmából 2017-ben megrendezett „… szól néked az itt magyarul” – kiállításnak és a könyvtár vallási témájú dokumentumaiból összeállított tárlatnak.
Tevékenyen részt vesz az Ünnepi Könyvhét és az Országos Könyvtári Napok intézményi programsorozatának kidolgozásában, szervezésében.
1988-tól egyik összeállítója az Ajánló bibliográfia az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny témáihoz c. kiadványnak.
Szerzőként jegyzi a Híres szombathelyi Nők c. sorozatban Márkus Emília színésznő életét és pályafutását körültekintő alapossággal összefoglaló, 2012-ben megjelent kötetet. Kiemelendő a könyvtár iránti elkötelezettsége, kollegialitása, türelme a munkatársak szakmai problémáinak megoldásában, körültekintő figyelme a szolgáltatások működtetésében.

2021. január 23.

Menü