Vakbarát változat |
Betűméret

Berzsenyi Könyvtárért díj 2021.

Berzsenyi Könyvtárért díjban évente egy alkalommal, a tárgyévben különösen értékes teljesítményt felmutató kollégák részesedhetnek legfeljebb három szakmai és egy szimpátia kategóriában.

2020. évi teljesítményükért 2021. augusztus 24-én a következő munkatársak vehették át a Berzsenyi Könyvtárért díjat.

Szakmai díjak:

BOROS FERENC könyvtáros

"E díj adományozásával köszöni meg az intézmény azt az elkötelezettséget és innovációt, amellyel a könyvtár rendezvénykínálatának szélesítésében – filmkészítési szaktudását segítségül hívva – tevékenykedik. Köszönjük a magyar kultúra napja alkalmából készített rövidfilmet, köszönjük a pandémiás időszakban végzett kreatív munkálkodását (Bájoló kreatív, Másképp pályázat, Ezt látni és hallani kell). Köszönet illeti a KönyvtárMozi területén megvalósított lelkes feladatellátásért is: számos új helyszín beszervezésével, tematikus filmajánló készítésével, rendszeres vetítések szervezésével, koordinálásával, települési filmműhelyek létrehozásával (Gór, Karakó) öregbíti a könyvtár hírnevét."

BRÜCKLER ZSUZSANNA, HORVÁTHNÉ BARTÓK LUCIA, PALKÓ ANDREA és ÓRÁNÉ BERICS MÁRIA könyvtárkezelők

"E díj adományozásával köszöni meg az intézmény azt a pandémia alatti figyelmet, empátiát, kedvességet, amellyel az otthonaikba bezárt, olvasni vágyó emberek felé fordultak. Köszönjük azt a sok biztató, lelket melengető szót, telefonos beszélgetést, kapcsolattartást, amelyért az olvasók nagyon hálásak voltak a járvány első hullámában a Könyvterasz szolgáltatás elindításakor, és amely kommunikáció azon körülmények között a legtöbbet jelentette az intézmény megítélése szempontjából."

Szimpátia-díj - a munkatársak szavazati alapján:

PALKÓ ANDREA könyvtárkezelő

"E díj adományozásával köszönik meg az intézmény munkatársai, hogy precíz, megbízható munkáddal, olvasók iránti határtalan türelmeddel, segítőkészségeddel kollektívánk és intézményünk jó hírnevét, megbecsültségét erősíted. Feladataid elvégzésében alapos, szorgalmas vagy, kreatívan és kitartóan jársz a felmerülő igények, kérdések végére. Nem hátrálsz meg a kihívások elől, nincs olyan probléma, amit ne tudnál megoldani. Jó csapatjátékosként örömmel, példamutatóan veszel részt a közös munkákban."

2021. szeptember 15.