Vakbarát változat |
Betűméret

Hazai online

Könyvtárunk számos, rendszeresen előfizetett digitális forrással segíti a kutatást. Gyűjtőkörünk kiterjed a tudomány szinte minden területére. Ezeket az adatbázisokat a könyvtár 2. emeleti olvasótermében, az erre kijelölt számítógépeken lehet térítésmentesen, könyvtárosi segítséggel használni.

Cégtár

A heti frissítésű rendszerből valamennyi működő vagy törölt magyarországi cég összes, Cégközlönyben megjelent, bejegyzett nyilvános adata, illetve a hazánkban működő egyéni vállalkozók neve és adószáma lekérhető. Tartalmazza a cégek törlését, az elutasított és visszavont bejegyzési kérelmeket is. Megtekinthetõ minden cég teljes cégtörténete, illetve cégkivonata, aktuális és korábbi állapotra vonatkoztatva is.

Magyar Életrajzi Kalauz

A Celldömölkön folyamatosan épülő adattár a magyar történelem és művelődéstörténet egészére kiterjed, ezáltal ötvözi a klasszikusan vett (lezárt életpályákat tartalmazó) életrajzi lexikonokat és a "Ki kicsoda" típusú kortárs adattárak anyagát. Térben a mindenkori Magyarországon születetteket, a szomszédos országokban élő magyar nemzetiségűeket, valamint a nyugati és/vagy emigrációs személyeket is gyűjtőkörébe tartozónak tekinti. A folyamatosan bővülő személyi adatbázis rengeteg biográfiai információt tesz könnyen hozzáférhetővé, többféle visszakeresési lehetõséggel.

A magyar közélet kézikönyve (MTI)

Ez az adatbázis nélkülözhetetlen azoknak, akik naprakész információval szeretnének rendelkezni a magyarországi intézmények, és azok vezetőinek elérhetõségeiről. A magyar intézményrendszer legfontosabb adatai, postai és e-mail címe, weboldala, telefon- és faxszáma; az állami szervek, a minisztériumok, önkormányzatok, pártok, bíróságok, ügyészségek és közszereplők elérhetőségei kereshető egy helyen. A folyamatosan aktualizált rendszerben a kulturális és tudományos intézmények, a kamarák, szakszervezetek és a lapok, folyóiratok is megtalálhatók. Az érdeklődő 6100 szervezetet bemutató, naponta frissülő online állományban kereshet.

MTI Évfordulónaptár

A következő év évfordulós anyagait tartalmazza napokra lebontva. A szócikkekben megismerhetjük a magyar és külföldi híres élő és elhunyt személyek életútját, a kiemelkedõ eseményeket és világnapokat, valamint a magyar és nemzetközi ünnepeket. Jeles évfordulók kapcsán lehet tájékozódni politikai, történelmi, tudományos és kulturális eseményekről és ismert személyiségekről a politika, a közélet, a történelem, a tudomány, a kultúra és a sport területéről. A naponta frissülő állományban nemcsak dátumra, de témára, helyre és emléknapokra is rá lehet keresni.

2021. február 03.