Vakbarát változat |
Betűméret

Életünk 2015. 5. szám

 


Az Életünk 2015/5. száma elsősorban a számos, megyei vonatkozású közlésével hívja fel magára a figyelmet. A hagyományos, egyházashetyei Berzsenyi-napon, 2015. május 9-én L. Simon László volt az ünnepi szónok: személyes hangvételű szövege a lapszám nyitó anyaga. 1935. május 9-én született a számos vasi kötődéssel rendelkező Bertha Bulcsu, akinek művét, alakját Borbély László novellája idézi: lévén ez a lapszám zárószövege, e két megemlékezés adja a keretét az Életünk májusi számának.

A lapban olvashatjuk többek közt Fábián László esszéjét, Alexa Károly Bujdosó magyarok, bujdosó mondatok című munkáját, Lezsák Sándor verseit, Kulin Ferenc tanulmányát.

Különleges közlése e lapszámnak Veres Zsuzsanna Terror Buenos Airesben című, az argentin képregények világába vezető tanulmánya. A lapszám képanyaga részben e képregények lapjaiból tevődik össze, illetve Szemadam György műtárgy reprodukcióiból – a művész kiállításának megnyitó szövegét, Stefanovits Péter munkáját is olvashatjuk az Életünk májusi számában.