Vakbarát változat |
Betűméret

Életünk 2013. 1. szám


 

2013. január 1-je óta az Életünk Szerkesztősége a Berzsenyi Dániel Könyvtár szervezetében működik, kiadója a könyvtár, a lap gazdája Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Jelenlegi helyzetéről annyi nagyobb biztonsággal állítható, hogy a mintegy féléves szünet után az Életünk „negyedévi” lapként fog megjelenni ebben az évben. Ez persze nem azt jelenti, hogy visszatérnénk a fél évszázaddal ezelőtti gyakorlathoz, de azt igen, hogy szembetűnő lapszerkezeti változtatá-sokat  tervezünk.

Átmeneti év lesz az idei a folyóirat életében: a múlt értékeinek megtartásával szükségesnek látszik a pontos számvetés a jövőbéli feladatokkal s a feladatok megvalósításának lehetőségeivel, megváltozott feltételeivel.

A negyedéves megjelenés ugyanakkor nem azt jelenti, hogy „kevesebb” lett a folyóirat: a megjelenő, közel 300 oldalas példányok mintegy összevont számként tartalmazzák a korábban havonta megjelent, egyenként 96 oldalas lapszámokat, így, reméljük, olvasóink nem érzik úgy, hogy megrövidítettük volna őket.