Vakbarát változat |
Betűméret

Hugh Fearnley-Whittingstall: Jobbat enni, jobban élni

Hugh Fearnley-Whittingstall brit séf, akit a hazai közönség a River Cottage című sorozatból ismerhet, legújabb könyvével szeretné egyszer s mindenkorra megértetni mindenkivel, hogy milyen alapvető, de egyáltalán nem radikális változásokat kellene végrehajtanunk étkezésünkben és mindennapi életünk során, hogy hosszú és kiegyensúlyozott életet élhessünk. A szerző mindenekelőtt leszámol a különböző diéták kultuszával, amelyek csupán egy vagy néhány élelmiszercsoportra fókuszálva ígérik a fogyást és az egészséget. Hugh és dietetikus szakértő társai bevezetik az olvasókat a táplálkozás alapjaiba, megismertetnek minket a különböző élelmiszerekkel, az összetevőkkel, a tudatos főzés szabályaival, amelyet úgy tudnánk röviden megragadni, hogy minél kevesebb feldolgozott ételt kellene ennünk, vagyis ideális esetben alig néhány lépés áll a szüretelés és a tányérra kerülés között. Egy példa: a krumplipürénél így jóval egészségesebb a héjában sült krumpli. Hugh ezt követően 100 receptet kínál nekünk, hogy ne csak elméletben ismerjük az egészséges életmódot, hanem a mindennapok során a konyhában is ültessük át ezt gyakorlati ismeretté. A kötet végén a válogatott egészséges receptek mellett hét tanácsot is megfogalmaz a szerző, melyeket betartva tartósan lefogyhatunk. Az Alexandra kiadó gondozásában megjelent könyv életmód-tanácsadó és szakácskönyv is egyben. / Forrás: www.kello.hu

Jelzet: 641 F 31
 

2022. május 17.