Vakbarát változat |
Betűméret

Máskép(p) | helytörténeti fotó- és filmpályázat | 2022

A Berzsenyi Dániel Könyvtár, a H+ Média és Kulturális Egyesület és a Szombathelyi Szépítő Egyesület ismét meghirdeti – immár 4. alkalommal – Vas megyei helytörténeti fotó- és filmpályázatát általános és középiskolás, valamint főiskolás és egyetemista diákok részére.

Az utolsó pályázati kiírástól (2020) eltelt két év meglehetősen „speciális” volt a járványhelyzet miatt. Jelentős változásokat hozott az online oktatással, a személyes találkozások korlátozásával, a barátságok, napi kapcsolatok internetre költözésével. Ugyanakkor az elmúlt időszak rámutatott, mekkora szerepe van hétköznapjainkban a közösségi élményeknek, a személyes érintkezéseknek. A mostani pályázatban azt kérjük tőletek, hogy fotó vagy film segítségével mutassátok be, mely Vas megyei helyszínek jelentik nektek a közösség élményét, melyik az az épület, tér, utca, park, liget, sportlétesítmény, közintézmény, ahol igazán önmagatok vagytok, ahol találkoztok barátaitokkal, diáktársaitokkal. Vagy melyek azok a rendezvények, programok, ahová közösen jártok. Természetesen a közösség élménye sokféleképpen értelmezhető. A lényeg, hogy egyedi, kreatív, rád jellemző alkotás szülessen.

Készíthetsz fényképet vagy kisjátékfilmet, etűdöt.  Rád bízzuk a döntést.

Egy pályázó mindkét kategóriában nevezhet. Nevezési díj nincs.

Az elkészült pályamunkákat szakértők bevonásával, kategóriánként és korosztályonként értékeljük. A zsűri első, második és harmadik helyért járó díjakat, valamint különdíjakat oszt ki. A beérkezett pályaműveket 2023. januárban a könyvtárban kiállítás és vetítés formájában mutatjuk be. A fényképeket ezt követően Szombathely több közintézményében kiállítjuk, a filmes alkotásokat a könyvtár YouTube csatornáján közzétesszük.

Beküldési határidő: 2022. november 20.

 

Az előző, 2016-os, 2018-as és 2020-as pályázatokról, tárlatokról és díjazott alkotásokról bővebb információ található ITT és ITT,  valamint a filmek megtekinthetők a pályázat You Tube csatornáján.

Bővebb információ kérhető Szalainé Bodor Edit igazgatóhelyettestől, illetve Boros Ferenc könyvtárostól a maskepszombathely@gmail.com e-mail címen vagy az 06/94-513-530-as telefonszámon.

További támogatóink: A-Z Net Kft., Vaskarika, Szombathelyi Televízió, Savaria Filmakadémia Egyesület

2022. május 12.