Berzsenyi Dániel Könyvtár akadálymentesített portál

Navigáció:

Betűméret beállítása:

Színbeállítás:

Máskép(p) helytörténeti fotó- és filmpályázat 2016-2020

MÁSKÉP(P) 2020
HELYTÖRTÉNETI FOTÓ- ÉS FILMPÁLYÁZAT
 
Mutasd be településed változó arcait!

Ragadj fényképezőgépet, kamerát vagy mobilt!
Légy kreatív, fedezd fel lakóhelyed, és nyerd meg a számos díj egyikét!
 
A Berzsenyi Dániel Könyvtár, a H+ Média és Kulturális Egyesület és a Szombathelyi Szépítő Egyesület ismét meghirdeti – immár harmadik alkalommal – Vas megyei helytörténeti fotó- és filmpályázatát általános és középiskolás, valamint főiskolás és egyetemista diákok részére.

A megyében járva bizonyára ti is észrevettétek, hogy a településeken új utcák, terek, épületek jöttek létre, pihenőparkok, sportlétesítmények és tanösvények születtek; emléktáblákat, szobrokat avattak; számos közintézmény, templom megújult, miközben régi kastélyok, műemlékek, egykori lakóházak omladoznak, tűnnek el. Várjuk pozitív vagy negatív véleményed közvetlen környezetedről, amelyet megfogalmazhatsz filmen, illetve fotón! A lényeg, hogy egyedi, kreatív, rád jellemző alkotás szülessen.

Készíthetsz fényképet dokumentálási szándékkal. Egymás mellé állíthatod a múltat és a jelent, ahogy a napjainkban oly népszerű egykor és ma sorozatokban teszik ezt a nyomtatott és elektronikus sajtóban. Amennyiben a filmezés mellett döntesz, készíthetsz kisjátékfilmet, etűdöt, dokumentumfilmet vagy riportot.  Rád bízzuk a döntést.

Egy pályázó mindkét kategóriában nevezhet. Nevezési díj nincs.

Az elkészült pályamunkákat szakértők bevonásával, kategóriánként és korosztályonként értékeljük. A zsűri első, második és harmadik helyért járó díjakat, valamint különdíjakat oszt ki. Az alkotásokat a könyvtárban, valamint Szombathely és a városkörnyék több iskolájában és közintézményében vándorkiállítás és vetítés keretében mutatjuk be.

Beküldési határidő: 2020. december 11.

A pályázattal kapcsolatban tájékoztatás kérhető:
Szalainé Bodor Edittől vagy Boros Ferenctől a maskepszombathely@gmail.com
e-mail címen vagy a 06/94-513-530-as telefonszámon.
Szervezők:


 
Támogatók:Kiállítás az előző pályázatokra
beérkezett alkotásokból


A Berzsenyi Dániel Könyvtár, a H+ Média és Kulturális Egyesület és a Szombathelyi Szépítő Egyesület első ízben 2016. áprilisában, hagyományteremtő szándékkal helytörténeti fotó- és filmpályázatot hirdetett általános és középiskolás, valamint főiskolás és egyetemista diákok részére, Máskép(p) címmel. A szervezők arra kérték a pályázókat, hogy fedezzék fel a megyeszékhely rejtett zugait és mutassák be, nekik miért szép a "Nyugat királynője". Pályázni lehetett bármely szabadon választott, Szombathelyhez köthető helytörténeti téma feldolgozásával: olyan fotókkal és filmekkel, amelyek a közelmúlt vagy régmúlt történetét, a város egyedi kulturális és természeti értékeit, eseményeit, társadalmi életét, ismert személyiségeit, helyi sajátosságait, nevezetes és rejtett épületeit, épületrészleteit, helyeit, városrészeit mutatták be. Az elkészült pályamunkákat szakértők bevonásával, kategóriánként és korosztályonként értékeltük. A sikeren felbuzdulva 2018-ban a Máskép(p) pályázat újra kiírásra került.
A most megnyílt és 2020. február 22-éig megtekinthető tárlat a két pályázatra beérkezett alkotásokból válogat, aktualitását pedig az adja, hogy a Máskép(p) 2020 májusában újra kiírásra kerül.

MÁSKÉP(P) 2018
HELYTÖRTÉNETI FOTÓ- ÉS FILMPÁLYÁZAT
 
A Berzsenyi Dániel Könyvtár, a H+ Média és Kulturális Egyesület és a Szombathelyi Szépítő Egyesület Vas megyei helytörténeti fotó- és filmpályázatot hirdetett általános és középiskolás, valamint főiskolás és egyetemista diákok részére.
A szervezők arra kérték a pályázókat, hogy fényképezőgéppel vagy kamerával rögzítsék a megye elmúlt 10 évének változásait, hisz a településeken új utcák, terek, épületek jöttek létre, pihenőparkok, sportlétesítmények és tanösvények születtek, emléktáblákat, szobrokat avattak, számos közintézmény, templom megújult, miközben régi kastélyok, műemlékek, egykori lakóházak omladoznak vagy tűnnek el végleg.

70 fotó és 15 film érkezett a pályázatra. A beérkezett pályaműveket fotós és filmes szakemberekből álló zsűri értékelte. A fényképeknél két kategóriában (1. kategória: általános iskolás és értelmileg sérült diákok, 2. kategória: középiskolás diákok és főiskolás valamint egyetemista hallgatók) zsűrizték a beérkezett pályamunkákat.

A tárlat 2019. február 2-ig nyitvatartási időben megtekinthető a Berzsenyi Dániel Könyvtár földszinti előadótermében. A díjnyertes dobogós filmeket a Szombathelyi televízió is vetíteni fogja, illetve felkerülnek a közösségi oldalakra is (YouTube, könyvtár Facebook oldala).

Filmes zsűri:
  • Lovass Tibor - a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke
  • Fábián Gábor – a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület elnöke
  • Horváth Zoltán - függetlenfilmes


Film kategória

Különdíj - Németh Izabella Flóra: Gór Máskép(p) (ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákja)
 

Különdíj - Kovács Márton: ablak a világra (Rum Kastély EGYMI egykori diákja)
 

3. helyezett - Kovács Levente: Közeleg a tél (Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium diákja)
 

2. helyezett - Farkas Boldizsár: Csíz-más (Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium diákja)
 

1. helyezett - Darányi Arnold: SOKOS - A Way Out Of Loneliness (Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium diákja)


 

Fotós zsűri:
  • Hornyák Emőke – fotós
  • Büki László - fotós, a Vaskarika.hu főszerkesztője
  • Szendi Péter – a Vas Népe fotóriportere


Fotó I. kategória
 
Különdíj - Orbán Réka Zsófia: Egyedül (Jáki Nagy Márton Általános Iskola diákja)
 
 
Különdíj - Molnár Tibor: Kukucska (Rum Kastély EGYMI diákja)
 
3. helyezett - Könyves Ferenc: Tavirózsák - állati (Rum Kastély EGYMI egykori diákja)
 

 

2. helyezett - Györkös Máté: merőleges (Rum Kastély EGYMI egykori diákja)
 

1. helyezett - Sávoly Dorina: Iseum - Székesegyház (Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola diákja)
 
  
 

Fotó II. kategória:

Különdíj - Fazekas Márk: Örök világosság (Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium diákja)

 

Különdíj - Lutor Katalin: Valami kék (ELTE – Savaria Egyetemi Központ hallgatója)
 

Különdíj - Szabó Máté: Más világ (Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium diákja)
 

Különdíj - Farkas Janka: Skanzensoron (Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium diákja)
 

3. helyezett - Harami Olivér: a végtelenbe és tovább… (Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium diákja)
 

2. helyezett - Katona Zsófia: Máskép 4 (Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium diákja)
 

1. helyezett - Darányi Arnold: Andalgó 1 (Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium diákja)
 

Máskép(p) 2018 – fotó- és filmpályázat
díjkiosztó ünnepség és kiállítás megnyitó,
valamint filmbemutató

a beérkezett pályaművekből

2019. január 10. (csütörtök) 15 óra

A tárlat megtekinthető 2019. február 3-ig
a könyvtár nyitvatartási idejében
a földszinti előadóteremben
 
Mutasd be településed változó arcait!
 
Ragadj fényképezőgépet, kamerát vagy mobilt!
Légy kreatív, fedezd fel lakóhelyed és nyerd meg a számos díj egyikét!
 
A Berzsenyi Dániel Könyvtár, a H+ Média és Kulturális Egyesület és a Szombathelyi Szépítő Egyesület Vas megyei helytörténeti fotó- és filmpályázatot hirdet általános és középiskolás, valamint főiskolás és egyetemista diákok részére.

A megyében járva bizonyára ti is észrevettétek, hogy az elmúlt 10 évben a településeken új utcák, terek, épületek jöttek létre, pihenőparkok, sportlétesítmények és tanösvények születtek, emléktáblákat, szobrokat avattak, számos közintézmény, templom megújult, miközben régi kastélyok, műemlékek, egykori lakóházak omladoznak vagy tűnnek el végleg. Várjuk a pozitív vagy negatív véleményed közvetlen környezetedről, melyet megfogalmazhatsz filmen, vagy fotón.

Készíthetsz fényképet dokumentálási szándékkal. Egymás mellé állíthatod a múltat és a jelent, mint a napjainkban oly népszerű egykor és ma sorozatok a nyomtatott és elektronikus sajtóban. Ha a filmezés mellett döntesz, készíthetsz etűdöt, dokumentumfilmet vagy riportot.  Rád bízzuk a döntést.

Egy pályázó mindkét kategóriában nevezhet. Nevezési díj nincs.

Az elkészült pályamunkákat szakértők bevonásával, kategóriánként és korosztályonként értékeljük. A zsűri első, második és harmadik helyért járó (7.000-20.000 Ft értékű) díjakat, valamint különdíjakat oszt ki. Az alkotásokat a könyvtárban, valamint Szombathely és a városkörnyék több iskolájában és közintézményében vándorkiállítás és vetítés keretében mutatjuk be.


Beküldési határidő: 2018. december 7.

A pályázattal kapcsolatban tájékoztatás kérhető:
Szalainé Bodor Edittől vagy Boros Ferenctől a maskepszombathely@gmail.com
e-mail címen vagy az 06/94-513-530-as telefonszámon.

 
Szervezők:


 

 
Támogatók:MÁSKÉP(P) 2016
HELYTÖRTÉNETI FOTÓ- ÉS FILMPÁLYÁZAT


Mutasd be, neked mitől szép a „Nyugat királynője”!
 
Ragadj fényképezőgépet, kamerát vagy mobilt!
Légy kreatív, fedezd fel a város egyediségét, és nyerd meg a számos díj egyikét!
 
Berzsenyi Dániel Könyvtár és a Szombathelyi Szépítő Egyesület helytörténeti fotó- és filmpályázatot hirdet általános és középiskolás, valamint főiskolás és egyetemista diákok részére.

Szombathelyiként, bizonyára, jól ismered a várost. Amennyiben pedig kollégistaként vagy bejáróként töltöd itt mindennapjaidat, itt az idő, hogy felfedezd a megyeszékhely rejtett zugait. Készíthetsz városképet vagy portrét dokumentálási szándékkal. Egymás mellé állíthatod a múltat és a jelent, mint a napjainkban oly népszerű egykor és ma sorozatok a nyomtatott és elektronikus sajtóban. Ha a filmezés mellett döntesz, készíthetsz etűdöt, dokumentumfilmet vagy riportot.  Rád bízzuk a döntést.

Egy pályázó mindkét kategóriában nevezhet. Nevezési díj nincs.

Pályázni lehet bármely szabadon választott, Szombathelyhez köthető helytörténeti téma feldolgozásával: olyan fotókkal és filmekkel, amelyek a közelmúlt vagy régmúlt történetét, a város egyedi kulturális és természeti értékeit, eseményeit, társadalmi életét, ismert személyiségeit, helyi sajátosságait, nevezetes és rejtett épületeit, épületrészleteit, helyeit, városrészeit mutatják be.

Az elkészült pályamunkákat szakértők bevonásával, kategóriánként és korosztályonként értékeljük. A zsűri első, második és harmadik helyért járó - 20.000 - 5.000 Ft-os - díjakat, valamint különdíjakat oszt ki. Az alkotásokat a könyvtárban, valamint Szombathely és a városkörnyék több iskolájában és közintézményében vándorkiállítás és vetítés keretében mutatjuk be.
 
A rendezvény főtámogatója az OTP Bank Nyrt.
További támogatóink:

A-Z Net Kft,

Szombathelyi Szépítő Egyesület,

Libri,

Hírlevél Plusz,

Vaskarika.hu,

Nyugat.hu

és a Berzsenyi Dániel Könyvtár.
Beküldési határidő: 2016. december 10.
 

A pályázattal kapcsolatban tájékoztatás kérhető:
Szalainé Bodor Edittől vagy Boros Ferenctől a maskepszombathely@gmail.com
e-mail címen vagy az 06/94-513-530-as telefonszámon.

2023. február 10.

Menü