Vakbarát változat |
Betűméret

Harag Anita: Valakire mindig gondolni kell | könyvbemutató

2024. március 13. 17:00

BDK, földszinti előadóterem

A Berzsenyi Dániel Könyvtár szeretettel hívja Önt
Harag Anita második novelláskötete,
a Valakire mindig gondolni kell című könyv bemutatójára
 
Az esten eddigi munkásságáról és jövőbeli terveiről beszélget vele Kustos Júlia
 
A Margó-díjas Évszakhoz képest hűvösebb után 2023-ban új, formabontó kötettel jelentkezett a szerző. A Valakire mindig gondolni kell a Magvető Kiadó gondozásában jelent meg – a kötet közel harminc új novellát foglal magában.
 
Harag Anita író 1988-ban született Budapesten. 2018-ban elnyerte a pályakezdő szerzők két legfontosabb díját: a Móricz Zsigmond Irodalmi Ösztöndíjat és a Petri György-díjat. Első kötetét Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíjjal és Margó-díjjal is méltatták. Novelláit a szerző rendszeresen publikálja többek közt a Jelenkor, a Műút, az Eső és a Tiszatáj hasábjain.
 
Kustos Júlia 1996-ban született Szombathelyen. Költő, író, ex-kritikus. Harag Anitával 2018 óta dolgoznak szoros munkakapcsolatban.
 
A kötet fülszövege:
„Harag Anita történetei mindennapi mániák és álmodozások labirintusába vezetnek. Szakítások után képzeljük el, mi történhet épp most a másikkal, vagy még valódi találkozások előtt találgatjuk, hogy mi fog történni. A nyelv nem leírja a valóságot, hanem megteremti: mondatok segítségével teszünk úgy, mintha egy családi nyaralásra mennénk, vagy példamondatok kapcsolnak össze két embert, akik amúgy csak egy közös nyelvórán kerülnek egymás mellé. A novellák szereplői szelíd rögeszméken keresztül próbálnak eligazodni a társas magány keserédes mindennapjaiban.“

2024. március 04.