Vakbarát változat |
Betűméret

Ha szeretsz… a szerelemtől a szeretetig | pódiumi előadás és kötetbemutató

2024. április 10. 17:00

BDK, I. emeleti kölcsönzőtér

A Berzsenyi Dániel Könyvtár sok szeretettel meghívja Önt, kedves családját és barátait Ha szeretsz… a szerelemtől a szeretetig című pódiumi előadásra és kötetbemutatóra 2024. április 10-én 17 órára.

Közreműködik:
Lutter Imre Radnóti-díjas előadóművész, költő
Jávori Ferenc ’Fegya’ Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
 
Lutter Imre: Ha szeretsz… : ismert emberek ismeretlen történetei versekkel című kötete a helyszínen megvásárolható
 
"Mi a közös Pásztor Erzsi, Besenyei Péter, Jakupcsek Gabriella, Geszti Péter, Balázs Klári, Sváby András és Szabó Győző életében? Mindannyiuknál volt egy sorsdöntő pillanat, amikor a vers fontossá vált.
Mert mindenkinél adódhat olyan helyzet, amikor a vers segít: Petőfi, Ady, Radnóti, József Attila, Tóth Árpád, Kosztolányi, Pilinszky. Amikor egy vers kimozdít a mélypontról, és megmutatja, hogy nem vagyunk egyedül.
A Sorok között Lutter Imrével című műsorban rögzített interjúk egy része végre könyv formátumban is elérhető. Kötetünk középpontjában a szerelem és szeretet témája áll, ideértve a szövevényes házastársi, élettársi kapcsolatokat, a hirtelen jött fellángolásokat, a reménytelen vágyakat, a családi kötődéseket – a szeretet legmélyebb emberi megnyilvánulásait. Az életutakat követve barátságok, hit, közélet, hétköznapi játszmák, küzdelmek, érzelmek és egyéni tragédiák, fantasztikus helyzetek és kulisszák mögötti pillanatok idéződnek fel, miközben a vendég életében fontos verset és annak szerzőjét, a párhuzamos életutakat is megismerjük."

2024. április 02.