Vakbarát változat |
Betűméret

Gennaro Contaldo: Gennaro olasz péksége

Méltán világhírű olasz péksütemények receptjeiből állított össze egy látványos kötetre valót Gennaro Contaldo, akit bár Jamie Oliver mestereként ismert meg a szélesebb közönség, önmaga jogán is érdemes a figyelemre. Nem utolsósorban azért, mert ő maga (noha már egy ideje Londonban él) született olasz, így abszolút hiteles forrásból merít, aki nála keres autentikus itáliai receptet. Az első részben általánosságban ír a kenyérfélék iránt rajongásáról és a különböző lisztfajtákról, majd következik a lényeg: a receptek. A sort a "bige", vagyis az előtészta készítésének leírása nyitja meg, majd következnek a hagyományos kenyerek (pane), a lepénykenyerek (focaccia), a pizzák, sós sütemények (torte salate), az édes kenyerek és kalácsok (pan dolci), az édes piték (crostate), a kekszek (biscotti) és végül a torták. A kellemes, hangulatos színes fényképekkel illusztrált szakácskönyv végén tárgymutató segíti a választást. / Forrás: www.kello.hu

Jelzet: 641 C 27
 

2023. január 25.