Vakbarát változat |
Betűméret

Fűzfa Balázs: "Minden csak jelenés"? - A velünk élő Berzsenyi

2021. október 06. 17:00

BDK Online (Facebook Live)

A Genius Savariensis Szabadegyetem online előadássorozatának soron következő epizódja.

Az esemény Facebook Live-on lesz követhető.
 

Az Országos Könyvtári Napok keretében, 2021. október 6-án (szerdán) a Berzsenyi Dániel Könyvtár a 245 éve született és 185 éve meghalt névadójára, Berzsenyi Dániel költőre emlékezik.
 
Ezen a napon 17 órától az érdeklődők "MINDEN CSAK JELENÉS..."? – A velünk élő Berzsenyi címmel Dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész online előadását nézhetik/hallgathatják meg a könyvtár Facebook-oldalán.
 
Dr. Fűzfa Balázs tavaszi előadásai az alábbi linkre kattintva érhetők el:
 
Az előadás keretében rendhagyó kiállításmegnyitóra kerül sor. „Láttam minden időszakaszt / S minden földi láthatárt” – 245 éve született, 185 éve halt meg Berzsenyi Dániel költő –Válogatás könyvtári dokumentumokból címmel kamarakiállítás nyílik a könyvtár 1. emeleti kölcsönzőterében. Az érdeklődők a költővel és kultuszával kapcsolatos kötetekből, fotókból, aprónyomtatványokból, hanglemezekből, hangoskönyvekből, kottákból láthatnak válogatást. A tárlat 2021. október 30-ig lesz látogatható.
 
A megemlékezéshez még egy évforduló szolgáltat apropót. 1956. október 13-án meghitt, családias eseményre került sor: a megyei könyvtár felvette Berzsenyi Dániel költő nevét. A protokoll vendégek között ott volt Tóth Dezső, a megyei pártbizottság első titkára és Mihályi Imre, a Népművelési Minisztérium Könyvtári Főosztályának vezetője. Az intézmény homlokzatára felkerült a tábla: Berzsenyi Dániel Könyvtár.