Vakbarát változat |
Betűméret

David Perlmutter: Köszvény

A magyar közönség előtt is ismert amerikai neurológus, író egy újabb népbetegségről és annak kiváltó okairól szeretné lerántani a leplet, s miközben olvasóit felvértezi a témakörhöz kapcsolódó kiterjedt tudással, a kerülendő és a fogyasztható ételekbe is bepillantást nyerhetünk. David Perlmutter könyvei a cukorbetegségről, a glutén káros hatásairól, a demenciáról és más, a feldolgozott élelmiszerekhez kapcsolódó betegségről, illetve azok megelőzéséről és kezeléséről szólnak. A szerző legújabb könyvében a köszvényt állítja a középpontba, s a recens kutatásokra hivatkozva bizonyítja, hogy a korábban semleges anyagcsereterméknek tekintett húgysavnak milyen komoly hatása van a szív- és érrendszeri, a kognitív hanyatlást előidéző betegségek, valamint a cukorbetegség különböző fajtáit tekintve, s hogy milyen könnyű lenne egy olyan életmódra beállni, amelyben a húgysav szintjének megemelkedése által kiváltott rizikót a nullára tudnánk redukálni. Ehhez természetesen tisztában kell lenni a húgysav hatásaival, ezekről olvashatunk a könyv első fejezetében, melynek köszönhetően a modern kori betegségek között fennálló rejtett kapcsolatokra is fény derülhet. A második fejezet rámutat arra, hogy milyen genetikai örökséggel magyarázható testünk zsírraktározó hajlama, majd a fruktóz negatív hatásainak ismertetése következik a szintetizált cukor élelmiszeriparban betöltött szerepének felvázolásával egyetemben. A következőkben az agyi folyamatok és a húgysav kapcsolatát járja alaposan körbe, hogy végül mindenkit megnyugtasson, van mód arra, hogy a már korábban megnövekedett húgysavszintet csökkentsük szervezetünkben. Ehhez Perlmutter saját, szabadalom alatt álló módszerébe vezet be minden érdeklődőt, melynek alapvető részét képezi a kiegyensúlyozott alvás, a mozgás, valamint egy meghatározott étrend, melyhez negyven receptet mellékel a szerző. / Forrás: www.kello.hu

Jelzet: 613 P 57
 

2024. május 14.