Vakbarát változat |
Betűméret

Dahlia Clearwater: Teadélután a Grosvenor Square-en

A szerző nemcsak pékmester, de a Bridgerton címmel futó romantikus és érzéki, mulattató és fordulatos áltörténelmi sorozat rajongója is egyben. Mint ilyen, szinte természetes, hogy receptekbe álmodta a filmszéria káprázatosan színes, pompás és elegáns, dekadens világát, megkreálva, hogy melyek lennének azok a finomságok, amelyeket a szexi és ármányos szereplők nagy élvezettel falatoznának, csipegetnének egy-egy estélyen, fogadáson, teadélutánon, netán egy intim együttlét során. Ennek megfelelően a hagyományos főúri brit konyhaművészet ihlette receptjeit: a kanapékat és partifalatokat, a scone-okat és krémeket, a teasüteményeket, a vacsorára való főfogásokat és a mondén Regency-koktélokat. Fellapozva a küllemében is színes és szinte illatos szakácskönyvet, Dahlia Clearwater útmutatásával olyanokat készíthetünk el, mint a lazacos-avokádós profiterol, a tojássalátás miniszedvicsek, a kapros-krémsajtos vol-au-vent, a cseresznyés pogácsa, a zamatos citromkrém, a fahéjas-mézes vaj, a macarontorony, a csillogó hógolyósüti, a kávés puding, a rumos kuglóf, a levendulás bárány, a mini húsos pite, a vajas spárga brie sajttal, a hitvesfogó puncs - és így tovább. / Forrás: www.kello.hu

Jelzet: 641 C 23
 

2023. január 31.