Vakbarát változat |
Betűméret

Az aranyhaltól a fehércápáig | találkozó Vibók Ildi íróval

2023. október 05. 14:00

BDK, Földszinti előadóterem

Vibók Ildi eredeti szakmája szerint biológus, már jó ideje gyerekkönyvíró, de szeret rajzolni és szenvedélyes társasjátékozó is. Egy világvégi házban él családjával, kutyájával és rengeteg állattal, akárcsak Gerald Durrell! A több ezer madárpók mellett nyuszi, agáma, halak, lepkék, papagájok, gekkók találhatók az "állatfarmon", s minden más, amit csak el lehet képzelni.
 
Nincs olyan, amit Vibók Ildi ne tudna az állatok viselkedéséről, de szenvedélyesen érdekli az ember is.  Szeretnék egy aranyhalat című kötetét a HUBBY diákzsűrije 2021-ben a legjobb ismeretterjesztő könyv kategóriában jutalmazta, 2023-ban pedig A szuperdió című kötete nyert elismerést. Szerinte nincs olyan, amit ne lehetne egy gyereknek elmagyarázni, csak jól kell megfogalmazni. A legfőbb, hogy akár gyerek az ember, akár felnőtt, legyen kíváncsi és kérdezzen!
 
Az író-olvasó találkozón lesz bőven lehetőség a kérdezésre, kíváncsiskodásra. Mellékhatásként garantálni tudjuk, hogy a résztvevők következő születésnapi kívánsága egy zsiráf, egy madárpók vagy legalább egy aranyhal lesz.
 
Forrás: pagony.hu

2023. szeptember 26.