Vakbarát változat |
Betűméret

A pékmesterség magasiskolája

A francia alapítású Le Cordon Bleu egy olyan intézmény, ahol a konyhaművészet és a vendéglátás legmagasabb fokát oktatják világszerte, szakáganként külön-külön is. Így egy speciális területnek számít az iskolán belül a pékmesterség is, amelynek alapfokú ismeretanyagába, majd haladó szintjébe is bepillantást enged ez a grandiózus, gyönyörű színes fényképekkel, érzékletes fázisfotó-sorozatokkal, magyarázó képi illusztrációkkal teli kötet, amely egyrészt tankönyv, másrészt kiváló receptgyűjtemény, amely a nemzetközi gasztronómia palettájáról kínál kiváló péksüteményeket kipróbálásra. A bevezető részben a tészta "dagasztástól a kemencéig" ívelő útjáról olvashatunk, olyanokra kitérve, mint a kenyér hozzávalói, az előtésztás érlelés módszerei. a tésztaérlelés. a kenyérsütés és a munkaeszközök. Ezt követik a részletesen, lépésről lépésre leírt receptek: a hagyományos és fűszeres kenyerek, a tájjellegű kenyerek, különféle nemzetek kenyérspecialitásai, a snackek, valamint az édes kelt tészták. Hagyományos francia bagett, sokmagvas kenyér, rozsrúd mazsolával, pain brié, fougasse olajbogyóval, ekmek, ciabatta, barhesz, bagel, nápolyi pizza, Vendée-i kalács, tepertős koszorú, vaníliás flan, almás papucs - csak pár azok közül a finomságok közül, amelyeket otthon is elkészíthetünk a kötet iránymutatásával. / Forrás: www.kello.hu

Jelzet: 641 P 53
 

2023. január 17.