Berzsenyi Dániel Könyvtár akadálymentesített portál

Navigáció:

Betűméret beállítása:

Színbeállítás:

Tökéletes nap
DVD 796
 
A Richard Paul Evans amerikai író regényéből készült adaptáció nem tipikus karácsonyi film, ám fontos szerepet kap benne az ünnep.
 
Amikort Robert Harlan (Rob Lowe) a várt munkahelyi előléptetése helyett felmondást kap főnökétől, teljesen át kell gondolnia életét. Kétségbeesetten keres munkát, miközben feleségéről és kislányáról is gondoskodni szeretne.
Ám minden rosszban van valami jó – most végre van ideje elővenni regényvázlatát, amin évek óta dolgozik. Teljesen beleveti magát a munkába, és megírja apósa történetét. A szívszorító regény nehezen, de megtalálja a megfelelő kiadót és később az olvasóit.
 
A könyvkiadás világába nyerhetünk betekintést a filmen keresztül: Robert útja rögös a bestseller regény eléréséig. Ügynöke nagyszabású reklámkörutat szervez neki, de közben egyre jobban eltávolodik családjától. Hiába a gazdagság, a gyors siker, kiüresedik az élete, és ezt eleinte észre sem veszi. Egyre több időt tölt távol szeretteitől, egyrészt a népszerűségét építve, másrészt köti a szerződése a kiadóval. Elkezd magáról olyan képet mutatni a világnak, amiről úgy gondolja, hogy egy bestseller írónak megfelelő. Ezzel elárulja feleségét, kivonja magát a hétköznapi életéből – és ezt az sem oldja meg, hogy vesz egy fényűző új házat és különböző ajándékokat.
 
Egy furcsa idegen is elkezdi követni (Christopher Lloyd), aki nyugtalanító dolgokat közöl vele:  karácsonyig van ideje rendbe tenni életét…
 
A történetben tanúi lehetünk egy család szétesésének, egy író útjának, és mivel karácsonyi filmről van szó, egy reményteljes változásnak.
 
Ajánlja: Waldinger Dóra
 Tökéletes nap
(2006) on IMDb

2022. december 15.

Menü