Vakbarát változat |
Betűméret

Talkshow

Jelzet: DVD 5934  

Mindy Kaling forgatókönyvíró, színész, aki az Office sorozatból lehet ismerős, illetve a The Mindy Project alkotója és sztárja – 2019-es filmjében Nisha Ganatra rendezésében a talkshow-k világába vezet el.
Katherine Newbury (Emma Thompson) 25 éve a késő esti beszélgetős műsorok sztárja, ám kezd kifulladni a show: a nézettség esik, a műsorvezető cég képviselői elégedetlenek. Katherine-nek el kell gondolkodnia, hogy milyen változásra van szükség a műsorban, hogy eredményes legyen. A forgatókönyvírókból is elege van, ezért kiköti, hogy csak nőt vehetnek fel legközelebb.

Molly jelentkezik az állásra, bár korábban teljesen más munkát végzett. Mindy Kaling az ő karakterén keresztül mutatja be, hogy egy (indiai származású) nőnek (Molly), milyen hátrányokkal kell megküzdenie ebben a szakmában. A forgatókönyvírók, humoristák világát a fehér férfiak uralják, ebbe csöppen bele Molly, akinek nincs túl sok tapasztalata, de egyedi látásmódjával igazi változást tud hozni. Laikusként – nézőként tud gondolkodni, és megérzi, mire van szüksége a közönségnek. Persze, hogy ötleteit véghez vigye, meg kell küzdenie munkatársai előítéleteivel, bebizonyítania, hogy nem csak a faji és nemi kvóta javítása miatt vették fel őt.

Emma Thompson remekel Katherine szerepében, jól hozza a távolságtartó humoristát, aki lényegében nem is szereti az embereket, csak szeret viccet csinálni belőlük, és nagyon nehezen változik meg.
Molly (Mindy Kaling) végtelenül pozitív karakter, aki tökéletesen tisztában van a hozzá kapcsolódó előítéletekkel: vonatkozzon az a bőrszínére, a testalkatára, az öltözködésére vagy a személyiségére, és mindezt kezelni is tudja – több jelenetben is bizonyítja.
Humoros, életvidám és érdekes film a Talkshow, ami érzékletesen bemutatja be az amerikai beszélgetős műsorok világát. Egyúttal azt az üzenetet hordozza, hogy merj kiállni magadért, úgy fogadd el magad, ahogy vagy, a munka meghozza a gyümölcsét.

Ajánlom, ha egy könnyed, de kicsit különlegesebb amerikai filmélményt keresnek!

Ajánlja: Waldinger Dóra
 

2021. november 27.