Vakbarát változat |
Betűméret

Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni

Jelzet: DVD 4674

Jesse Andrews azonos című regényéből (A 60) 2015-ben Alfonso Gomez-Rejon készített filmet, aki a Red Band Society sorozat készítésekor már megmutatta, hogy újszerű módon tud az egyik legnehezebb témához – a gyerekeket érintő halálos betegségekhez – nyúlni.

Ebben a történetben Greget (Thomas Mann), egy középiskolás srácot ismerhetünk meg, aki tudatosan építette fel a suliban elfoglalt helyét. Önmagával szemben rendkívül kritikus, mogorva és saját bevallása szerint mormotaképe van. Nem tartozik egyik klikkhez sem, ám mindegyikből ismer valakit, aki számít. Egy barátja van, bár őt is inkább „munkatársaként” mutatja be - ő Earl (RJ Cyler), akivel filmeket készítenek. 

Greg élete akkor fordul fel, amikor megtudja, hogy egyik ismerőse, Rachel (Olivia Cooke) leukémiában szenved. A fiú édesanyja addig nem hagyja békén, ameddig át nem megy a lányhoz, hogy felelevenítsék a gyerekkori barátságukat, és a lány támasza legyen. Ezzel a gondosan felépített élete, kapcsolatrendszere felborulni látszik, ami ellen persze Greg kézzel-lábbal tiltakozik.

A két fiatal kapcsolata nem egy sablonos utat követ, annál őszintébb és megrázóbb a történetük. Greg humorának hála, van ebben a filmben vidámság is, de nehéz pillanatokat is bemutat.

Azoknak ajánlom ezt a filmet, akik szeretnének egy nem mindennapi, kamaszokról szóló történetet megismerni.

Ajánlja: Waldinger Dóra

 Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni<br />
(2015) on IMDb
 

2019. augusztus 05.