Vakbarát változat |
Betűméret

Vén rókák

Jelzet: DVD 5254

Joe (Michael Caine) egyszerű kisnyugdíjas, aki nem vágyik másra, mint hogy nyugodtan kávézhasson és sütizhessen öreg barátaival, Willie-vel (Morgan Freeman) és a mindig morcos Alberttel (Alan Arkin). Sajnálatára viszont áldozatául esik a bankja hitelköveteléseinek és nem tudja tovább fizetni háza részleteit. Közben kiderül, hogy a gyár, ahol mindhárman dolgoztak, csődbe megy. Az új tulajdonos Vietnamba helyezi át a székhelyet, így a cégnek megszűnik az anyagi felelőssége az egykori alkalmazottai felé, így a három jó barát nyugdíjat sem fog kapni.

A kiábrándult Joe, amikor lakáshitelére haladékot akar kérni a bankfiókban, egy nagyszabású rablás áldozata lesz. Ihletet kapva ráveszi barátait, hogyha a fiataloknak megy az ilyen jellegű pénzszerzés, akkor nekik sem okozhat nagy problémát. Kockázat nem nagyon akad, így tervet készítenek, majd akcióba „lendülnek” saját bankjuk ellen, hogy elhozzák a széfből az őket megillető pénzt. Azonban a gyakorlat és az elmélet két eltérő dolog…

1979-ben Öreg rókák, nem vén rókák címmel, Martin Brest rendezésében egyszer már láthattuk ezt a történetet. Zack Breff, az új film rendezője az alap sztorit az új évezred hangulatához és történéseihez igazította, így némi társadalomkritikát is kapunk.

A három legendás színész számára ez a film igazi jutalomjáték: szerethetőek, önironikusak és könnyedén, rutinosan oldják meg a szerepüket. Végig a korukon alapuló életszerű helyzetekben láthatjuk őket. A poénok gyakorlatilag végig az öregség körül forognak, melyeken őszintén lehet nevetni. A főszereplők mellett érdemes megemlíteti a mellékszereplőket is. Christopher Lloyd - a Vissza a jövőbe Brown dokija – egy imádnivaló szenilis öregurat alakít, aki csak néhányszor látható a vásznon, de akkor garantáltan elejtünk egy szeretetteljes mosolyt. Ann-Margret társra vágyó bolti eladót, Matt Dillon pedig tipikus nyomozó karaktert alakít. 

Kifejezetten kedves, szórakoztató, szerethető vígjáték arról, hogy milyen az évtizedeket átölelő igaz barátság. Bátran ajánlom, hisz egy fáradt nap után igazi kikapcsolódást nyújt bárki számára.

Ajánlja: Boros Ferenc

 Vén rókák<br />
(2017) on IMDb

2017. október 05.