Vakbarát változat |
Betűméret

Tenet

Jelzet: DVD 5959, DVD 5960

Christopher Nolan rendező 2020-as filmje, a Tenet az Eredethez hasonlóan egyedi és bonyolult filmélményt kínál.
Főszereplőnk (John David Washington) angol kém, akinek nem kisebb lesz a feladata, mint a jelen megmentése. Egy veszélyes bevetése után új megbízatást kap és egy szót: tenet. Információmorzsák és néhány beavatott (többek közt egy brit titkosügynök, akit Robert Pattinson alakít) segíti az akció során, melyből egy új és veszélyes támadás körvonalazódik – maga a jövő támad! Egy új technológia segítségével a jövőből visszatérnek tárgyak, fegyverek, sőt egy ponton emberek is.
Főszereplőnknek egy orosz fegyverkereskedő (Kenneth Branagh) közelébe kell jutnia, csinos felesége (Elizabeth Debicki) segítségével. A pörgős akciófilm ügyesen összezavarja a nézőt, hogy a végén átélje, ahogy a helyükre kattannak az elejtett információk, látott jelenetek.
Akciódús, furcsa, de erőteljes hangulatú film a Tenet, amit nem is elég egyszer megnézni, bőven ad gondolkodnivalót. A zenék és a látványvilág, a lényegretörő – néhol sejtelmes párbeszédek különleges filmélményt adnak. A főszereplő mentőakciója, egy lehetséges világháború megakadályozása mellett bepillanthatunk egy kiszolgáltatott házasságban élő anya életébe is.
Nemcsak a látványos akciófilmek kedvelőinek ajánlom, hanem azoknak is, akik szeretnének egy minden téren egyedi filmélményt.

Ajánlja: Waldinger Dóra

 Tenet<br />
(2020) on IMDb
 

 

2021. január 05.