Berzsenyi Dániel Könyvtár akadálymentesített portál

Navigáció:

Betűméret beállítása:

Színbeállítás:

Star Wars - Az ébredő erő

Jelzet: DVD 4760, DVD 4761

Több mint harminc év után folytatódott a Star Wars (Csillagok háborúja) filmsorozat. A kronológiailag legutolsó film A jedi visszatér volt, amit 1983-ban mutattak be. A Star Wars VII: Az ébredő erő körülbelül 30 évvel később veszi fel a történet fonalát, J. J. Abrams rendezésében.

Darth Vader halála után megjelent az Első Rend, a Galaktikus Birodalom utóda, amely harcban áll az Új Köztársaságért harcoló ellenállókkal. Az ellenállókat Leia Organa tábornok vezeti, akinek testvére, Luke Skywalker, az utolsó élő jedi eltűnt. Az ő nyomára próbál akadni egy ellenálló, Poe Dameron – aki a Jakku bolygó egyik falujában kap olyan térképet, amely Luke-hoz vezet.

Nézőként két fiatal szereplő sorsán keresztül ismerjük meg az eseményeket – egy kiugrott rohamosztagos, Finn és egy roncsvadász lány, Rey szemszögén át. Hozzájuk kerül a térkép, amit el szeretnének juttatni az ellenállókhoz. Két régi ismerős segítségével egyre közelebb jutnak a céljukhoz, ám közben üldözik őket a rohamosztagosok, és egy sötét figura, Kylo Ren.

A film tele van fordulattal, látványos jelenetekkel. A régi rajongóknak az ismerős karakterek és a történet folytatása nyújthat szórakozást. Aki pedig még nem ismeri a Star Wars filmeket, annak is jó szórakozást nyújt az önmagában is megálló történet.

Ajánlja: Waldinger Dóra

 Star Wars: Az ébredő Erő<br />
(2015) on IMDb
 
 

2017. november 05.

Menü