Vakbarát változat |
Betűméret

Rocketman

Jelzet: 5854

A Dexter Fletcher (Bohém Rapszódia; Eddie, a sas) rendezte 2019-es filmben Elton John sztárrá válását követhetjük nyomon. A musical-betéteket is tartalmazó film olyan életutat mutat be, ami tele van tehetséggel, szerencsével és fájdalommal.

A Taron Egerton (Kingsman- filmek) által megformált Elton John története egy segítő csoportban kezdődik, ahol bevallja függőségeit, beszél kiégéséről. A film visszafelé göngyölíti fel, hogy milyen események jutatták ebbe a helyzetbe.

A Reginald Dwigh néven született kisfiú küzd szülei szeretetéért – szívfájdító látni, hogy ezt egyiküktől sem kapja meg. Nagymamája bátorítására kezd el komolyabban foglalkozni a zongorázással, majd dalokat ír, ezeket a helyi kocsmában elő is adja. Később a megfelelő embereket is megtalálja, akikkel elkezd igazi slágereket írni és előadni, és nincs megállás. Rajongókat szerez Amerikában, egyre nagyobb koncerteket ad, közben keresi saját magát. A film ízelítőt ad a sztár életének sötét oldalából is: drogok, alkohol, egy kiégett kapcsolat, kizsákmányoló ismerősök. Elton Johnnak meg kellett küzdenie önmaga felvállalásával – az előadói bohóc-szerep mögött egy sokat szenvedett férfi-gyerek áll, aki folyton a szeretetet keresi, majd csalódik újra meg újra. A film erőteljesen lélektani oldalról dolgozza fel életét, a botrányokat, mélypontokat – a vége pedig felszabadító erejű, amikor elénekli az I'm Still Standing c. számát.

A Rocketman Elton John életének feldolgozása, ami talán nem mindenhol pontos életrajzilag, de megidézi a legfontosabb eseményeket, jól be tudja mutatni az ikonikus daloknak és a rá jellemző stílusnak a születését. Ajánlom azoknak a nézőknek, akik nem ismerik olyan mélyen Elton John életét, és vágynak valami sziporkázó, de helyenként drámai filmélményre!

Ajánlja: Waldinger Dóra

 Rocketman<br />
(2019) on IMDb


2021. április 14.