Vakbarát változat |
Betűméret

Nyomd, bébi, nyomd

Jelzet: DVD 5332

Az Edgar Wright rendezte film főszereplője egy fiatal srác, Baby, akit Ansel Elgort (Csillagainkban a hiba) alakít. A fiú egy régi stiklije miatt tartozik a Doki álnevű gengszterfőnöknek (Kevin Spacey), így amikor kell, vezeti a menekülő autót és szédületes tempót biztosít az aktuális bankrabló csapatnak.

Baby egy balesetben veszítette el a szüleit, egy támasza van, Joseph, akivel jelnyelv segítségével kommunikál. A hallás és a zene kiemelt szerepet kap a filmben – Baby állandó fülzúgással küzd a balesete óta, ezt nyomja el a zenével, amit mindig az aktuális szituációhoz, vagy hangulatához választ. A zene és a mixek készítése fontos kifejezésmód számára, érdekes kontrasztot alkot ezzel a siket lakótársa.

Baby élete akkor változik meg, amikor megismerkedik egy helyes pincérnővel, Deborahval (Lily James), miatta is szeretne kilépni a bűnözői lét körforgásából és normális életet élni. Persze Doki nem szívesen engedi el a legjobb emberét…

A film tele van pergő jelenetekkel, ütős zenékkel és a végére már egyre meredekebb (és véresebb) helyzetekkel. A karakterek múltjának hiányosságait pótolja a lendület, a zene és a látványvilág. Ansel Elgort jól hozza a különc, tehetséges srác szerepét, Lily Jamesszel együtt aranyos párt alkotnak. A nehézfiúk közül Jamie Foxx brillírozik, ill. Jon Hamm és Eiza González alkot dinamikus, szenvedélyes párost.
Érdekes, hogy Edgar Wright már legalább 20 éve gyűjti az anyagot ehhez a filmhez: elítélt bűnözőkkel beszélgetett, hogy minél autentikusabb legyen a cselekmény. Kikérte a véleményüket a rablás és a menekülés technikájáról, ezen kívül több beszélgetést és anekdotát beépített a párbeszédekbe.
Ajánlom ezt a filmet azoknak, akik egy kicsit különlegesebb akciófilmet keresnek – illetve osztoznak a zenék szeretetében.

Ajánlja: Waldinger Dóra

 Nyomd, Bébi, nyomd!<br />
(2017) on IMDb
 

2018. március 05.